Kürt sanatçı Chakar, memleketi Mardin’e operanın büyüsünü taşıyacak

Dünyaca ünlü Soprano Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar, 8 Ekim 2023 Pazar günü Mardin’de sahne alacak ve sevenleri ile buluşacak.

Yaşam 8.10.2023 11:49:17 0
Kürt sanatçı Chakar, memleketi Mardin’e operanın büyüsünü taşıyacak


Mardin’in Derik İlçesinde doğan opera sanatçısı Pervin Chakar, memleketine operanın büyüsünü taşıyacak. Chakar, Ekim ayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 4 konser verecek.

Mardin Derik doğumlu Dünyaca ünlü Soprano Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar,8 Ekim 2023 Pazar günü saat:20.00’da Yay Grand Otel’inde sahne alacak. Uluslararası birçok yarışmada ödülü bulunan ünlü Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar, Türkiye ile başlayan opera eğitimini İtalya ve Almanya’da devam ettirdi. Kısa sürede kendi çabası yaşadığı ülkelerin dilini hiçbir eğitim almadan öğrenen sanatçı Chakar Dünyanın birçok ülkesinde sahne aldı.

Kürtçe, Türkçe, İtalyanca, İngilizce ve Almanca bilen sanatçı.  Yıllar önce İtalyan Opera menajeri tarafında soyadının Chakar olarak yazılmasını önerdi ve o da hep soyadını Chakar olarak kullanmasına rağmen soyadını ısrarla Çakar olarak yazanlar X hesabından cevap verdi.

Mardin’de yarın vereceği konser ile ilgili paylaşımda bulunan ünlü soprano Chakar: “Memleketim Mardin’de vereceğim ilk konserim.” 8 Ekim 2023’te saat 20:00’de Yay Grand Hotel Cemal Yay KS, Mardin “ diye duyurup sevenlerini konserine davet etti.

PERVİN CHAKAR: https://www.youtube.com/watch?v=KwdGqSpVizc

Bilet için: biletix.com/etkinlik/2GP41

Bilgi için: Pera Group-0 538 029 21 47