Kürtçe şiir yarışmasına yoğun ilgi

Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği Kızıltepe Ortaokullar Arası Kürtçe Şiir Okuma Yarışma 26 okuldan 25 öğrenci katıldı.

Yaşam 13.05.2022 08:10:25 0
Kürtçe şiir yarışmasına yoğun ilgi

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği Kızıltepe Ortaokullar Arası Kürtçe Şiir Okuma Yarışma 26 okuldan 25 öğrenci katıldı. Finalde Artuklu Kasımiye Ortaokul Öğrencisi Lorin Janya Yılmaz Şox u Şeng e adlı şiirle birinci oldu.

Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi’öncülüğünde  ortaokullar arası Kürtçe Şiir yarışmasının ikincisi düzenlendi. İl genelinde 26 okuldan 25 öğrencinin katıldığı yarışmada 8 öğrenci finale kaldı.
Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kongre Salonu’nda düzenlenen final müsabakası büyük bir ilgi gördü. Öğrenciler Ehmedê Xanî, Feqiyê Teyran’ın eserlerini seslendirdi. Yarışmada Artuklu Kasımiye Ortaokulu öğrencisi Lorin Janya Yılmaz Şox u Şeng şiiriyle birinci, Kızıltepe Yumurcak Ortaokulu öğrencisi Büşra Tayan Qiblegaha Aşıqani şiiriyle ikinci, Kızıltepe Vatan Ortaokul öğrencisi Elif Karaaslan ise Daye Min u Tenur adlı şiiriyle 3. oldu.


Yarışmaya katılan bütün öğrencilere sertifika verilirken dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Tarık Yılmaz Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü, “Yarışmamız ortaokul öğrencileri için Kürtçe Şiir oldu. Mardin genelinde öğrenciler bu yarışmaya katıldı. 26 okulda 25 öğrenci yarışmaya katıldı bir ilk olması bizi sevindirdi. Amacımız okullarda çocuklarımız anadillerini geliştirsinler ve Kürtçe ile derslerini görsünler. Buna dikkat çekmek için bu yarışmayı yaptık.” dedi.


Yarışmada birinci olan Artuklu Kasımiye Ortaokulu öğrencisi Lorin Janya Yılmaz ise Kürtçe’nin kendi anadili olduğu için kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, sürekli Kürtçe’yi güzel konuşmaya özen gösterdiğini belirterek okullarda Kürtçe eğitiminin önünün açılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.


Anahtar Kelimeler: kürtçe şiir yarışmasına yoğun ilgi