LGS Birincisinden Vali Demirtaş’a Ziyaret 

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Robin Çiya Özkan’ı makamında kabul etti.

Eğitim 6.07.2022 13:48:22 0
LGS Birincisinden Vali Demirtaş’a Ziyaret 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı LGS sonuçlarına göre soruların tamamını doğru cevaplandırarak 500 tam puanla Türkiye birincisi Robin Çiya Özkan Vali Demirtaş’ı ziyaret etti.


Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşayan Robin Çiya Özkan’a ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, babası Ercan Özkan ve kardeşleri eşlik etti.


Vali Demirtaş, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri sınav sorularında 20’şer soruya, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabacı Dil sınav sorularından 10’ar soruya doğru cevap veren Özkan’ı tebrik etti.


Öğrencilere her zaman desteklerinin devam edeceğini belirten Vali Demirtaş;
‘’ Bu sene Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak sınav öncesinde öğrencilerimize ücretsiz bir şekilde deneme sınavları gerçekleştirdik. Tüm öğrencilerimizin en iyi şartlarda ve koşullarda yetişip eğitimlerini sürdürmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Başarı gösteren tüm evlatlarımızın vatanına ve milletine hayırlı bir birey olmalarını diliyorum. Mardin’den birinci olan Robin kardeşimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum’’ diye konuştu.