Maçlara Çıkamayan Engelli Voleybol Takımı Men Cezası Aldı

Kızıltepe engelliler gücü Spor Derneği  engelli voleybol takımı ekonomik şartlar ve destek alamadığı için maçlara çıkamayınca 3 yıl liglere katılmama cezası aldı.

Spor 15.12.2022 09:21:27 0
Maçlara Çıkamayan Engelli Voleybol Takımı Men Cezası Aldı

Kızıltepe engelliler gücü Spor Derneği başkanı Yusuf Taşkın tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada,  “Karabük’te yapılacak 1. Etap maçlarına sponsor bulamadığımız gibi resmi ve ilgili kurumlardan da destek alamadığımız için maçlara çıkamasık ve 3 yıl men cezası aldık” diyen Taşkın’ın açıklaması şu şekilde, “Kızıltepe engelliler gücü Spor Derneği olarak 2022 yılında bedensel engellilerin fiziksel ve ruhsal yeterliliklerini geliştirmeye yönelik oturarak voleybol takımımız Kızıltepe belediyesine yaptığımız ulaşım desteğinin olumsuz görülmesinden dolayı turnuvalara katlamamıştır.

 

12 Kişilik engelli sporcu ve antrenör takım kafilesi turnuvaya katılmadığı içinde 3 yıl sahalardan men cezası almıştır. Bu cezayı sadece takım değil Kızıltepe halkı ve engellilere olan desteği sadece lafta kalan yöneticilerimize de verilen bir cezadır.

Biz bu işe gönül koymuş dernek yöneticileri dışardan oyuncu transferlerine para akıtmak için değil sadece Kızıltepe’nin bağrından kopan engellilerimizin sosyal hayatta katmak için destek istiyoruz.

Bundan önceki kaymakamız Hüseyin Cam beyin verdiği destekler ile bu noktaya getirdiğimiz takımın çalışmaları burada sonlandırdığımızı bildirmek isteyip engellilerin spor yaptığı bir kapının Kızıltepe de hüsran ile kapandığını siz kamuoyuna saygıyla bildirmek istiyorum.” dedi.