Mardin 1. Kitap Fuarı’nın açılışı yapıldı

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin iş birliğinde gerçekleştirilen Mardin 1. Kitap Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Yaşam 20.02.2024 10:32:30 0
Mardin 1. Kitap Fuarı’nın açılışı yapıldı

Artuklu Fuar Alanında düzenlenen açılışa: Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Osman Kaba, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, STK Temsilcileri, şair ve yazarlar ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını yapan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Mardin 1. Kitap Fuarı’nın Mardin’e, çocuklara ve gençlere hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Kitap Fuarının açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Akkoyun, ‘‘Fuar için şehrimize gelen yayınevlerine, kıymetli yazarlarımıza tüm kitap severlere Mezopotamyanın kalbi, hoşgörü ve medeniyetler şehri Mardin’e hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum.’’ dedi.

 

Kitap okumanın önemine değinen Vali Akkoyun, şöyle devam etti: ‘’İçerisinde bulunduğumuz 2 bin metrekarelik fuar alanını Mardin’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fuar alanı ilk etkinliğini kitap fuarı olarak gerçekleştirecek. Buda bizim için çok önemli. Bizler her zaman gençlerimize kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu ifade ediyoruz. Kitap okumak; hafızayı güçlendirir, kelime hazinesini güçlendirir, kendi ifade etme yeteneğini güçlendirir, uyku ve yaşam kalitesini artırır. İnşallah bu fuar alanı ve bugün düzenleyeceğimiz kitap fuarı daha çok okumaya vesile olur.’’

 

Fuarın şehrin tanınırlığına katkı sağlayacağını aktaran Vali Akkoyun, konuşmasını şu ifadelerle sonlardırdı: ‘’Fuara katılım sağlayan yayın evlerine, yazarlarımıza teşekkür ediyorum. 10 gün içerisinde paneller, söyleşiler ve imza günleri olacak. Bu aktiviteler şehrimizin gelişimine, kültürüne katkı sağlar diye ümit ediyorum. Fuarımız hayırlı uğurlu olsun.’’

 

 

Mardin Milletvekili Sayın Dr. Muhammed Adak ise; “İlim sahibi ile zamanı ibadet arasında güneş ile ay kadar fark olduğunu söyleyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Dolayısıyla bu tür faaliyetler bizim bu iki ilme rahat ulaşabilmeye vesile olan faaliyetlerdir. Umarım bu organizasyonların devamı çok daha etkili hale gelir. Başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Eroğlu da; kitap fuarının açılışının yanı sıra Artuklu Fuar alanının açılışını da gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Kitap fuarı hakkın bilgi veren Eroğlu, şunları aktardı: ‘‘2000 metrekare kapalı alana sahip olan bu fuar alanı küçük ve orta ölçekli fuar ve etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Bugün açılışını yaptığımız kitap fuarımızda 125 yayınevi ve 200 bin kitabı okurlarımızla buluşturacağız. Söyleşi ve konferanslarla Mardin’imizde 9 günlük bir kültür iklimi yaşayacağız.’’

 

Hatıra fotoğrafı ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Akkoyun, öğrenci ve gençlerle bir süre sohbet etti, stantları ziyaret ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.