Mardin 1969 Spor Başkanı Aşar: İnanmakla biz yola çıktık

HABER SELMAN

Spor 2.05.2023 10:25:06 0
Mardin 1969 Spor Başkanı Aşar: İnanmakla biz yola çıktık

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup’ta namağlup şampiyon olarak 3. Lig’e yükselen Mardin 1969 Spor Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar, Mardin’in profesyonel lige yükselmesiyle gençlerin ruhuna futbol işleyeceğini söyledi. Aşar, inanarak çıktıkları yolda şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup’ta 26 maçta namağlup şampiyon olarak 3. Lig’e yükselen Mardin’de şampiyonluk renkli görüntülere sahne oldu. Kadim kentin taraftarı şampiyonluk kutlamasını havai fişekler eşliğinde kutladı. 21 Kasım Şehir Stadyumunda verilen konserle futbolcu ve taraftarlar bir sezonunun yorgunluğunu eğlenerek üzerlerinden attı.

Mardin  1969 Spor Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar önemli açıklamalarda bulundu.  Aşar, “Kenetlendik, inandık inancımız tamdı. Geldiğimizde taraftarımıza sözümüz budur. Biz halen sözümüzü yerine getirmedik. Bizim hedefimiz Mardin’in PTT ve ikincilik arasında gidip gelmesidir.  3. Lig ve BAL bu şehir için bir eksiklikti. Nihayet BAL’dan kurtulduk. Bugünden itibaren 3. Lig sezonu hazırlığına başladık. Önümüzdeki yıl mutlak hedefimiz 2. Lig olacaktır. Biz bu işe inanmıştık ve başardık. İnanmakla biz yola çıktık. Başardık, taraftarımıza 3. Lig şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Başkan Aşar, inanç turizminin önemli kentlerinden olan Mardin’in bir takımının profesyonel ligde olması şehrin turizmine katkı sağlayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Mardinspor’un profesyonel lige çıkması önümüzdeki yıl en az 20 takımın gelip Mardin’i görmesine sebep olacak. Turizm şehri olduğumuz için bunu dile getirdim…. Özellikle bizim gençlerimiz yani daha üst liglere çıktığımızda tesisleşmenin daha fazla olacağına inanıyorum. Fenerbahçe, Galatasaray veya X takımın Mardin’e gelmesi demek  4-5 veya 10 yalındaki bir çocuğun o maçı gelip izlemesi demek artık ruhuna futbol gireceğinden eminim.”

Başkan Aşar, play off oynanmadan takımların 3. Lig’e çıkarılması için de federasyon yetkililerine teşekkür etti.