Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı

Mardin’de yapımı tamamlanan 30 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi faaliyete girdi.

Sağlık 26.02.2022 07:50:14 0
Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete açıldı

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 2016 yılında fiziki şartları uygun olmadığı gerekçesiyle yeni Mardin Devlet Hastanesine taşınmasının ardından yıkımı gerçekleştirilen binanın yerine yapılan 30 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi vatandaşların hizmetine girdi.

Sağlık Bakanlığının 2018 yatırım programına alınan ve bu hafta başı hizmete giren merkez kapalı alanı 7 bin 200 metrekare, toplam 910 bine yakın da açık alanla beraber 30 ünite olarak hizmet veriyor.

Vatandaşların daha kaliteli ve nitelikli bir sağlık hizmeti alacak olan merkezin içerisinde 2 tane ameliyathane, protez laboratuvarları, sterilizasyon alanları, görüntüleme merkezleri yer alıyor.

Sağlık merkezinin şehre kazandırılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca olmak üzere tüm Sağlık Bakanlığı yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mardinli hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

Yatırım programı kapsamında, Nusaybin’de 30 ünitelik, Midyat’ta 20 ünitelik ağız diş sağlığı merkezlerimizin de yapımını 1 yıllık süre içerisinde tamamlayıp hizmete sunulması hedefleniyor.