Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Özcoşar tıp fakültesinin detaylarını paylaştı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, kampüs alanında tıp fakültesi yerleşim alanının belirlendiğini ve en yakın zamanda 200 yataklı hastane ile fakülte derslik binalarının yapımına başlanacağını söyledi.

Gündem 8.05.2021 14:18:28 0
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Özcoşar tıp fakültesinin detaylarını paylaştı

Mardin halkının büyük bir heyecanla beklediği “Tıp Fakültesi” 30.04.2021 tarihli ve 3940 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kurularak 31471 sayılı resmî gazetede ilan edildi.

2007 yılında kurulan ve Sosyal Bilimler teması ile başarılı çalışmalara imza atan Mardin Artuklu Üniversitesi, kısa süre önce bu sosyal bilimler odağının yanına 5T (Tıp, Turizm, Tasarım, Tarım, Ticaret) olarak özetlenen vizyonu ile devam etme kararı almıştı.

Bu vizyon içerisinden tıp ile ilgili olan odak noktasına ‘Tıp Fakültesi’ kurulum kararının müjdesi ile hız vermeye başladıklarını ve ‘Tıp Fakültesi’ ile birlikte Mardin’in kendi coğrafyasında sağlık turizmi ve sağlık personeli yetiştirme konularında önemli bir merkez haline gelineceğini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, verilen karar ilanının akabinde bir mesaj yayınladı.

Özcoşar mesajında, “Mardin halkının büyük bir heyecanla beklediği ve ilimiz için artık bir zaruret haline gelmiş olan Tıp Fakültesi için beklediğimiz müjdeyi aldık. 1 Mayıs 2021 tarih ve 31471 sayılı Resmî Gazete ’de yayınlanan kararla üniversitemiz bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararı resmen onaylanmıştır. Üniversitemiz bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararını veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç’a ve YÖK Genel Kuruluna, Süreç boyunca büyük bir çaba gösteren Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mahmut Demirtaş’a, Şehrimizin kıymetli siyasetçilerine ve belediye başkanlarına, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara, Çabalarıyla sürece büyük katkı veren Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Mardin'deki yerel basın kuruluşlarına, Tıp Fakültesi için gerekli çalışmaları büyük bir gayret ve titizlikle hazırlayan çalışma arkadaşlarıma ve elbette desteklerini her daim yanımızda hissettiğimiz Mardinli hemşerilerimize teşekkürü bir borç bilirim.” ifadelerine yer verdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulu bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ve kurulduğu müjdesini aldığımız tıp fakültesi ile birlikte şehrin hinterlandı içerisinde yer alan çevre il ve ilçelerin de sağlık ihtiyaçlarının karşılanacağı ve ülkemizin sağlık turizmi kapasitesinin artmasına vesile olacağını aktaran Özcoşar, Üniversitenin yeni 5T vizyonu içerisinde ilk sırada yer alan ‘Tıp’ vizyonun ilk adımının gerçekleştiğini ve bu adımın üniversitenin sağlık alanında yapacağı bilimsel araştırmalar ve sağlık personeli yetiştirme konusunda lokomotif güç olacağını belirtti.

Mardin’in coğrafi olarak Türkiye’nin en büyük 34. Kenti, nüfus olarak ise en büyük 26. Kenti olduğu bilgisini veren Özcoşar, “Nüfusu 850 bin ’in üzerinde olup 3. Basamak sağlık kuruluşu olarak tıp fakültesinin kurulması elzem olan şehirlerden biriydi Mardin. Verilen karar çok yerinde. Sağlık bakanlığının 2019 verilerine göre Mardin merkez ve çevre illerindeki sağlık kuruluşlarında muayene sayısı 4.366,660’tır. Klinisyen uzman sayısı ise sadece 287’dir. Çevre illere sevk edilen hasta sayısı ise 1958’dir. Bu sayısal veriler Mardin’de Tıp fakültesinin kurulmasının büyük bir gereklilik olduğunu göstermekteydi. Fakülte kararı ile birlikte ileri özelleşmiş hekim ve ekipman ihtiyacı karşılanacak ve bölge daha nitelikli bir sağlık hizmetine kavuşacaktır.” dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi kampüs alanında Tıp Fakültesi yerleşim alanının belirlendiğini ve en yakın zamanda hayırsever iş insanlarının 150 milyonluk yatırım desteği ile 200 yataklı hastane ile fakülte derslik binalarının yapımına başlanacağı müjdesini veren Özcoşar, belirlenen 5T vizyonu (tıp, turizm, tasarım, tarım, ticaret) çerçevesinde hummalı çalışmaların devam edeceğini aktardı.