Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinden İlk Yılda Büyük Başarı

Ülkemiz geneli Türkiye’den Tıp Öğrencisi alan 103 Tıp Fakültesi arasında taban puan yönünden listeye 92. sıradan giriş yaparak 11 Tıp Tıp Fakültesini geride bıraktı.

Sağlık 21.08.2023 12:02:50 0
Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinden  İlk Yılda Büyük Başarı

2021 yılında resmi gazetede yayınlanan kararla açılış süreci başlayan, 2021 Eylül tarihinde Sağlık Bakanlığıyla ortak kullanım protokolü imzalayarak Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülen Mardin Devlet Hastanesinde vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye başlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi bu yıl ilk öğrencilerini aldı.

Mardin Tıp İlk Yılında 103 Tıp Fakültesi Arasında 81. Sırada 
Yükseköğretim Kurulu tarafından ilk yıl için 40 öğrenci kontenjanı verilen Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk yerleştirmede kontenjanını tamamen doldurarak yüzde 100 doluluk oranını yakaladı. 
Mardin Tıp Fakültesi öğrenci aldığı ilk yılında büyük başarı gösterdi. 
Ülkemiz geneli Türkiye’den Tıp Öğrencisi alan 103 Tıp Fakültesi arasında taban puan yönünden listeye 92. sıradan giriş yaparak 11 Tıp Tıp Fakültesini geride bıraktı.
En yüksek puanı alan öğrencilerin tercihleri göz önünde bulundurulduğunda ise Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’den öğrenci alımı yapan 103 Tıp Fakültesi arasında listeye 81. sıradan giriş yaparak uzun yıllardır öğrenci alan 22 Tıp Fakültesini geride bıraktı.

Yüksek Puanlı Öğrencilerin de Tercihi MAÜ Tıp Oldu
Henüz öğrenci aldıkları ilk yılda Türkiye geneli en yüksek puan alan öğrencilerin ilk yılındaki Tıp Fakültemize ilgi gösterdiğini ve tercih ettiğini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, hem taban hem tavan puanlar açısından ilk yıl için önemli bir başarıyı yakaladıklarını söyledi.
Tıp Fakültesinin kuruluşuyla Mardin’de büyük bir heyecan oluşturduğunu hatırlatan Özcoşar, kuruluş gününden itibaren bütün paydaşlarla birlikte yoğun bir çalışma yürüttükleri ve 2 yıl gibi kısa bir sürede gelişim sürecini tamamlayıp öğrenci almaya hazır hele getirdikleri Tıp Fakültesinin öğrenci aldığı ilk yılda yakaladığı bu başarının kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti.

Özcoşar: Başarı Grafiğini Her Dönem Daha da Yukarılara Taşıyacağız
Her dönem bu başarı grafiğini daha ileriye taşıyacaklarını sözlerine ekleyen Rektör Özcoşar, bu süreçteki emek ve katkılarından dolayı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici’ye, Dekan Yardımcılarına ve Tıp Fakültesinin Akademik Kadrosuna teşekkür etti.