Mardin Artuklu Üniversitesi Uluslararası Gastronomi Ve Workshop Organizasyonuna Ev Sahipliği Yapıyor

Lübnan, Maldivler, Tunus, Singapur ve Arabistan’lı Şefler Mardin Artuklu Üniversitesinde Hünerlerini Sergileyecek

Gündem 3.11.2022 10:18:21 0
Mardin Artuklu Üniversitesi Uluslararası Gastronomi Ve Workshop Organizasyonuna Ev Sahipliği Yapıyor

Mardin’i ve kadim mutfak kültürünü uluslararası düzeyde tanıtacak olan etkinliklerden birine Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. 
3 Kasım 2022 Perşembe günü yapılacak organizasyonda ilk olarak, Gaziantep Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Ceyhun UÇUK ile “Holistik Tabak” konulu workshop gerçekleştirilecek. Workshop saat 10:00’da, MAÜ Kadim Mardin Yemekleri Projesi Uygulama Mutfağında yapılacak.
Etkinliğin ardından Mardin Artuklu Üniversitesi Ebu Ula Mardini (SKS) Konferans Salonu’nda, Maldivler Entegre Turizm Geliştirme Kurumu Direktörü Mohamed Raaidh’in “Maldivler: Uluslararası Bir Destinasyona Dönüşüm Hikayesi ve Küresel Isınma Tehdidi” konulu söyleşisi ile AQuatro Grup Yönetim ve Danışmanlık Direktörü Ali Noaman Traboulsi’nin “Turizm Sektöründe Trendler ve Uygulamalar” başlıklı sunumu  gerçekleştirilecek. 
Söyleşi ve sunumun ardından Uluslararası Mutfak Workshop Etkinliği düzenlenecek. Mardin Artuklu Üniversitesi Kadim Mardin Yemekleri Projesi Uygulama Mutfağında gerçekleştirilecek olan etkinlikte; Lübnan, Maldivler, Tunus, Singapur ve Suudi Arabistan olmak üzere beş farklı ülkeden katılım gösteren şefler hünerlerini sergileyecek.