Mardin Büyükşehir Belediyesinden eğitime destek

Mardin Büyükşehir Belediyesi il genelinde Liselere Geçiş Sınavı ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan öğrencilerin sınava hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla deneme sınavı gerçekleştirdi.

Gündem 2.03.2022 17:30:06 0
Mardin Büyükşehir Belediyesinden eğitime destek

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, il genelinde Liselere Geçiş Sınavı ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan öğrencilerin sınava hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla ücretsiz Deneme Sınavı gerçekleştirdi. 


412 okulda eş zamanlı gerçekleştirilen deneme sınavına 8. Sınıf düzeyinde 17.353 öğrenci, lise düzeyinde ise 10.304 öğrenci olmak üzere 27.657 öğrenci katılım sağlayarak sınava kısa süre kala eksikliklerini görerek ve kendilerini değerlendirme imkanı buldu. 


Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “Mardin’de öğrencilerin sosyal, kültürel ve eğitsel olarak kapasitelerini güçlendirmek için çalışmalara tüm hızımızla devam ediyoruz. Öğrencilerimizin sınav heyecanlarını yenmeleri açısından önemli ve değerli bir çalışma yürütüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize başarılar diliyorum.” dedi.