Mardin Büyükşehir Belediyesinden Ramazan Ayı Yardım Kolisi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, sosyal inceleme sonucu tespit ettiği 50 bin ihtiyaç sahibi aileye Ramazan Ayı dolayısıyla gıda kolisi dağıtımına başladı.

Yaşam 25.03.2023 08:48:26 0
Mardin Büyükşehir Belediyesinden Ramazan Ayı Yardım Kolisi

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi ve hasta vatandaşlara yönelik desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Mardin Büyükşehir Belediyesi, bolluk, bereket, dayanışma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında, şehir genelinde sosyal inceleme sonucu önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ve evlerde kalan depremzede ailelere 50 bin aileye gıda kolisi ulaştırılıyor.

Ramazan Ayı’ndan önce ulaştırılacak yardımlar iki koliden oluşmakta. Sosyal Hizmet Daire Başkanlığınca hazırlanan gıda kolisi içerisinde şeker, çay, makarna, pirinç, nohut, fasulye, kahvaltılık, yağ gibi temel gıda malzemeleri bulunurken paketler ekiplerce vatandaşların evlerine ulaştırılarak sahiplerine teslim ediliyor.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Ramazan Ayı’nın birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayı olduğunu belirtti.

Bu anlamlı ayda depremzede vatandaşlar ile ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını ifade eden Vali Demirtaş, şunları söyledi:

‘‘Ramazan ayı birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayıdır. Bu anlamlı ayda, Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi ailelere ile evlerde kalan depremzede vatandaşlara yardımcı olmak için gıda kolisi dağıtımı dağıtıyoruz. Bu kolilerde, temel gıda ürünleri ve diğer malzemeler yer alıyor. Vatandaşlarımızın yanında olmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.’’