Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla reddedildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı üçüncü meclis toplantısı yapıldı.

Politika 17.04.2024 17:13:00 0
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla reddedildi

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayının üçüncü toplantısı belediye hizmet binasında gerçekleştirildi. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve meclise birinci Başkanvekili Devrim Demir’in katılmadığı meclis toplantısında, meclise İkinci Başkanvekili Neyaz Yıldız başkanlık etti.

Meclis toplantısında görüşülen Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla reddedildi.

2024 YILI SÖZLEŞME/PROTOKOL İMZALAMA YETKİSİ VERİLMESİ KABUL EDİLDİ

Bir diğer günde maddesi olan Büyükşehir Belediyesi adına 2024 yılı içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla sözleşme veya protokol imzalanma yetkisinin verilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında Meclis Başkanlık Divanı için yapılan gizli oylamalarda DEM Parti adayları Devrim Demir, Meclis birinci başkan vekilliğine, Neyaz Yıldız ise Meclis ikinci başkan vekilliğine, kâtip üyeliklerine DEM Parti meclis üyeleri Berivan Bagı ve Ferhat İbrahimoğlu oy çokluğuyla seçilmişti.

MECLİS ÜYELERİNİN KOMİSYONLARDA YER ALMASININ BELİRLENMESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni döneminin Nisan ayı ikinci toplantısında Meclis İhtisas Komisyonlarına üye seçimi, Tarihi Kentler Birliği ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’ne Meclis üyelerinin komisyonlarda yer almasının belirlenmesi oy birliğiyle kabul edilmişti.