Mardin Genelinde 8 Kadın Aile Destek Merkezi Açıldı

Büyükşehir Belediyesi, Mardin genelindeki kadınları yalnız bırakmamak adına tüm ilçelerde Kadın Aile Destek Merkezlerini açmaya devam ediyor.

Gündem 27.12.2023 16:42:47 0
Mardin Genelinde 8 Kadın Aile Destek Merkezi Açıldı

Büyükşehir Belediyesi, Artuklu, Kızıltepe, Ömerli, Dargeçit, Derik, Nusaybin ve Midyat ilçelerinde açmış olduğu Kadın Aile Destek Merkezlerinde aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Savur ilçesindeki Kadın Aile Destek Merkezi'nin açılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kurulan Kadın Aile Destek Merkezlerinde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimleri ile kadınlara psikolojik, hukuk ve aile danışmanlığı gibi hizmetler sunulmaktadır.

Kadınların sağlıklı kilo verme, yeterli ve dengeli beslenme konularında eğitimler, diyet danışmanlığı şekilde verilmektedir.

Kadın Aile Destek Merkezlerinde açılan spor salonlarında kadınlara yönelik spor kursları, temel egzersiz eğitimlerinin yanı sıra birçok kültürel eğitimler de verilmektedir.

Dezavantajlı kadınlara yönelik gelin başı ve makyajı için kuaförlük kursları ile kadınlara yönelik diğer kurslar da hizmet sunulmaktadır. Kreş oyun odalarında, okul öncesi eğitmenler tarafından çalışan kadın personel ile kadın kursiyerlerin 3-6 yaş arası çocuklarına yönelik hizmet verilmektedir. Kadınlar kurstayken gönül rahatlığıyla çocuklarını oyun odalarına bırakabilmektedirler.