Mardin Milletvekilleri TBMM’de yemin etti

28. Dönem milletvekili genel seçimlerinde Mardin Milletvekili olarak seçilen 6 vekil TBMM’de düzenlenen törende yemin ettiler.

Politika 3.06.2023 07:37:52 0
Mardin Milletvekilleri TBMM’de yemin etti

TBMM’de 28. dönem yemin töreni, Meclis’in en yaşlı üyesi olan Devlet Bahçeli’nin yeminiyle başladı. 600 vekil, alfabetik sıralamaya göre tek tek kürsüye çıkıp yemin ediyor. Yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan da yemin törenini Meclis’ten bir süre takip etti.

14 Mayıs tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde seçmenin oy oranı tercihi doğrultusunda ikisi Ak parti, dördü Yeşil Sol Partisi olarak Mardin Milletvekili seçilen 6 Milletvekili bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlenen yemin töreninde yemin ederek milletvekili vasfını kazandılar.

TBMM de en yaşlı üye olarak MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan yeni meclisin ilk oturumda illerinde Milletvekilli seçilen TBMM üyeleri alfabetik sıraya göre meclis kürsüsüne gelerek yemin etti.

28. Dönem’de 6 milletvekili ile temsil edilen Mardin’den Adalet ve Kalkınma Partisinden seçilen Faruk Kılıç, Muhammed Adak ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinden seçilen Saliha Aydeniz, Kamuran Tanhan, Beritan Güneş Altın ve George Aslan yemin ederek Milletvekilliği görevine başlamış oldular.

TBMM’ye seçilen Milletvekilleri Anayasa’da yer alan yemini, “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim” şeklindeki okuyor.

TBMM’de ki 28. Dönem milletvekili yemin töreninde Ak Parti Mardin il Başkanı Vahap Alma’da töreni takip etti. Alma yemin töreninden sonra Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile bir araya gelerek tebrik ederek, güzel hizmetlere vesile olmalarını temenni etti.