Mardin Muhtarlar Federasyonu'ndan MARSU çıkarması

Mardin Muhtarlar Federasyonu kurum ziyaretleri kapsamında, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MARSU Genel Müdürü Mehmet Songur'a ziyaret etti.

Gündem 27.09.2022 08:31:24 0
Mardin Muhtarlar Federasyonu

Federasyondan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ziyaretimizde, Mardin Merkez, ilçeler ve özelde de Midyat’taki sorunları ve taleplerimizi ileterek, çözüm bulmasını istedik.

BEYAZSU İÇME SUYU HATTI

Yaz ayından bu yana Midyat ve diğer ilçelerimizde yaşanan içme suyu kesintileri ve buna bağlı olarak vatandaşlarımızın yaşadığı içme suyu sorununa kalıcı çözüm bulunmasını, özellike Beyazsu’dan gelecek ikinci içme suyu hattının da biran önce tamamlanması ve vatandaşların artık içme suyu sorunu yaşamaması konusundaki talebimizi ilettik.

SU TANKERLERİ

Ayrıca şehirde su kesintileri oluştuğunda vatandaşların mağdur olmaması için ailelere ivedi bir şekilde içme suyu aktarımının yapılabilmesi için su tankerleri sayısının artırılması, evlere ve işyerlerine taşınan sudan ücret alınmaması, alınması durumda ise bunun cüzi tutulmasını istedik.

AĞAÇLARIN SULANMASI

Sıcak yaz aylarında orta refüj ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar sulanmaması nedeniyle bir çok ağaç kurudu. Yeteri kadar sulanmadığı için kuruyan ağaçlarımız tüm halkımızı üzmüştü. Büyük bir zahmetle büyütülen ağaçların kurumaması için gerekli önlemlerin alınması hususunu aktardık.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Bilindiği gibi Modern ve çağdaş bir şehir yaşamının da olmazsa olmazı altyapısı ve üst yapısı bitmiş yerlerdir. Şehirdeki yaşam koşullarının en ücrada bulunan kırsal mahallelerimize de ulaşması ve alt yapı çalışmalarına başlanması konusundaki taleplerimizi yine Sn Songur’a ilettik.

Midyat’ımızın 7 kırsal mahallesinde yakın zaman da başlayacak olan alt yapı çalışmasının nüfusu 500’ün üzerinde olan tüm köylerimizde olması için ısrarlı isteğimizi yeniledik. Bu konuda yakında müjdeli bir haber almayı umuyorum.

Ziyaretimizde bizleri sıcak ve samimi bir şekilde karşılayarak, beraberimdeki Mevkidaşlarımın sorun ve taleplerini tek tek dinleyip, not alan, konular üzerinde gerekli izahatı yaparak çözüm için uğraştıklarını söyleyen Sn Songur’a teşekkür ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.

Ziyaretimizde, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanımız Sn Hatip Şeran’ın yanı sıra Mazıdağı İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanımız Sn Emanet Acar, Derik İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanımız Sn Esat Karataş, Yeşilli İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanımız Sn Mehmet Tekin, Artuklu İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanımız Sn Ferhat Karademir, Nusaybin İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanımız Sn Abdullatif Aslan ile federasyonumuza üye Artuklu ilçesi Dara Mahalle Muhtarımız Sn İbrahim Bilgiç, Sultan Şeyhmus Mahalle Muhtarımız Sn Selahattin Gür, Midyat ilçesi Başyurt Mahalle Muhtarımız Sn Zeki Yıldız, Adaklı Mahalle Muhtarımız Sn İdris Alkan, Yayvantepe Mahalle Muhtarımız Sn İsmail Erkal ve Yeşilli İlçesi Bahçebaşı Mahallesi Muhtarımız Sn Mehmet Onay yer aldı."