Mardin ve Viyana Arasında Akademik İşbirliği Başlıyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Uluslararası alanda görünürlüğünü arttırmaya devam ediyor.

Gündem 4.07.2024 11:23:54 0
Mardin ve Viyana Arasında Akademik İşbirliği Başlıyor

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Avusturya Viyana University College for Teacher Education of Christian Churches arasında iş birliği protokolü ve Erasmus+ anlaşması imzalandı.
İş birliği protokolü ve anlaşma gerçekleştirilen imza programda Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile Viyana University College for Teacher Education of Christian Churches Rektörü Prof. Dr. Hubert Weber tarafından imzalandı.

 

Anlaşma Öğrencilere Bir Çok Akademik İmkan Hazırlıyor
​İş birliği çalışması öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimini, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimini, akademik araştırma projelerinde iş birliğini, ortak seminer, konferanslar ve bilimsel etkinliklerin düzenlenmesini içeriyor.

İmza törenine Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. İbrahim Özçoşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Demirhan, Uluslararası İlişkiler Yetkilisi Doç. Dr. Serkan Yiğit ile Avusturya Viyana University College for Teacher Education of Christian Churches’ten Rektör Prof. Dr. Hubert Weber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jennifer Jakob, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Karsten Lehmann, Dr. Elif Medeni ve Ramazan Demir katıldı.

MAÜ Rektörü Özcoşar: “Anlaşma, 2 Üniversitenin Akademik Gelişimine İvme Katacak”
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, iki üniversite arasında imzalanan ikili iş birliği anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
“Bu anlaşma, iki eğitim kurumunun bilgi, deneyim ve kaynaklarını birleştirerek daha güçlü bir akademik ve araştırma ortamı yaratma yolunda attığı önemli bir adımdır. Protokol ile birlikte, öğretim üyelerimiz ve araştırmacılarımız, kendi alanlarında uluslararası düzeyde daha fazla iş birliği yapma imkanı bulacaklar. Ortak projeler, konferanslar ve yayınlar, her iki üniversitenin de akademik alanda daha ileriye gitmesine katkı sağlayacaktır. Ayrıca, öğrencilerimiz için düzenlenecek olan değişim programları, onların akademik ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayacak. Öğrencilerimiz farklı bir kültürde eğitim alarak, küresel perspektiflerini genişletecekler ve dünyaya daha entegre bireyler olarak yetişeceklerdir.”

Viyana University College for Teacher Education of Christian Churches Rektörü Prof. Dr. Hubert Weber de imzaladıkları anlaşmaların iki kuruma da faydalı olmasını beklediğini belirterek imzaladıkları protokol ile gerçekleştirilecek olan bilimsel etkinlikler ve ziyaretlerin, kültürler arası iletişim ve etkileşim konusunda önemli çıktılara hizmet edeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.