Mardin Yazılımcı Girişimcilik ve E-Spor Merkezi Genç Ofisi Projesi için sözleşme imzalandı

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Dicle Kalkınma Ajansı arasında Mardin Yazılımcı Girişimcilik ve E-Spor Merkezi Genç Ofisi Projesi anlaşması imzalandı.

Eğitim 26.04.2024 22:48:43 0
Mardin Yazılımcı Girişimcilik ve E-Spor Merkezi Genç Ofisi Projesi için sözleşme imzalandı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Dünya Bankası koordinasyonuyla, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen SEECO Projesi, Sosyal Girişimcilik odağında kadınların ve gençlerin sosyo-ekonomik yönden güçlendirilmesi ve toplumsal uyumun sağlanmasını amaçlayan proje kapsamında Üniversite öğrencilerinin ve gençlerin cazibe merkezi haline gelmiş, sosyal aktivitelerin yapıldığı dinamik bir kurum olan Mardin Artuklu Gençlik Merkezi’nde kurulacak olan Genç Ofis, şehir merkezi ve Mardin Artuklu Üniversitesi arasında önemli bir noktada yer almakta.

Mardin Yazılımcı Girişimcilik ve E-Spor Merkezi Genç Ofisi Projesi, Mardinli gençlerimize hayırlı olsun açıklamasında bulunan Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, “SEECO Projesi 2B Alt Bileşeni kapsamında, Mardin’de yaşayan 15-29 yaş arasındaki gençlerin, yazılım ve e-oyun sektöründe #girişimciliğe özendirilmesi, çeşitli sosyal aktivite ve etkinliklerle #e-spor alanında profesyonel, bilinçli bir sosyal kültür ve uyumun sağlanması, oyun bilgisayarları ve ekipmanlarının kullanımında fırsat eşitliği yaratılmasını amaçlayan yeni projemiz için, DİKA ( Dicle Kalkınma Ajansı) ile sözleşme imzaladık.

Bu sözleşme ile İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren Mardin Artuklu Gençlik Merkezi’nde, gençlerin nesnel programlama ve oyun yazılımları, 3 boyutlu tasarım ve modelleme programlarına yönelik bilgi ve beceri kazanmasını sağlayacak örnek bir merkezin kurulması için çalışmalara başladık. Mardin Yazılımcı Girişimcilik ve E-Spor Merkezi Genç Ofisi Projesi, aynı zamanda Türkiye’de kurulacak ilk ‘YAZILIMCI GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ’ ünvanına sahip olacaktır.” Bilgisine yer verdi.