Mardin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü hazırlıkları sürüyor

15 Temmuz hain darbe girişimin sekizinci yılı dolayısıyla Mardin Valiliği hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Gündem 9.07.2024 12:29:33 0
Mardin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü hazırlıkları sürüyor

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun başkanlığında, Vali Yardımcıları ve Kurum Amirlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yapılacak etkinlikler değerlendirildi.

 

Hafta boyunca yapılacak etkinliler ve çalışmalar devam ederken program da netleşmeye başladı.

Cuma Günü Şakir Nuhoğlu Camiinde Şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif ve okunan hatimlerin duası yapılacak. 15 Temmuz Şehitleri aileleri ve Gazi ziyaretlerinden sonra Şehitlikler ziyaret edilecek, Şehit ve Gazi Dernekleri ile buluşmalar yapılacak, Paneller ve Resim sergileri düzenlenecek.

47 METRE UZUNLUĞUNDA BAYRAKLA YÜRÜYÜŞ YAPILACAK
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü saat 20.00’de Valilik Parkı önünde başlayarak yürüyüşte 47 metre uzunluğunda bayrak taşınacak. 251 Şehit anısına yapılacak yürüyüşün sonunda taşınan Bayrak Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’a teslim edilecek.

GRUP TİLLO SAHNE ALACAK, KUM SANATI GÖSTERİSİ DÜZENLENECEK
15 Temmuz Pazartesi Günü gece boyunca yapılacak çeşitli etkinliklerde ise Konuşmalar yapılacak, Canlı Yayınlar izlenecek ve 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterileri düzenlenecek. Kum Sanatçısı Tarkan Köylü’nün 15 Temmuz konulu Kum Sanatı gösterisinden sonra Grup Tillo en güzel ilahilerini Mardinliler için seslendirecek.
Okunacak Selalar ve dualardan sonra Mardinliler, gece boyunca 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Parkında Demokrasi Nöbeti tutacak.

Mardin Valiliği tarafından yapılan duyuruda, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yapılacak etkinlikleri tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.