Mardin'de Aşevi ve Çölyak fırını inşaatı sürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabileceği Aşevi ve Çölyak Fırını çalışmaları sürüyor. Vali Demirtaş inşaat alanını inceledi.

Sağlık 7.01.2023 10:40:27 0
Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kent genelinde günlük bir öğün olmak üzere 10 bin kişilik yemek dağıtımı ve çölyak hastalarının en büyük sorunlarından olan glütensiz unlu mamüllerin üretimi için Aşevi ve Çölyak Fırını Projelerinin çalışmaları Büyükşehir Belediyesi yerleşkesinde başlatmıştı. 

373 metrekare olan üzerine yapılan Aşevi Projesi, pişirme alanı, kuru depo, hamur hazırlık alanı, et ve tavuk hazırlık alanı, sebze hazırlık alanı, soğuk hava depoları, bulaşıkhane ve idari alan yer alacaktır. 276 metrekare alan üzerine yapılan Çölyak Fırını Projesinde, fırın alanı, un ambarı, kiler, soğuk hava deposu, bulaşıkhane gibi gerekli birimler yer alıyor. Çalışmaları hızla devam eden aşevinin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş da çalışmaları yerinde incelemek için inşaat alanına ziyaret gerçekleştirdi.  Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Demirtaş, “İhtiyaç sahibi yaşlı, engelli, hasta ve evinde yemek yapamayacak durumda olan hemşehrilerimizin hayatını bir nebze olsun kolaylaştımak adına, Yapımı devam eden “Aşevi ve Çölyak Fırını” inşaatında incelemelerde bulunduk.” dedi.