Tarih: 12.12.2024 14:14

Mardin’de ilk kez yapılan ameliyatlar sayesinde hastalar başka kente gitmekten kurtuluyor

Facebook Twitter Linked-in

Dr. Öğr. Üyesi İlhami Şahin, bölgedeki ileri cerrahi tekniklerin uygulanmasının, Mardin’deki sağlık hizmeti konusunda sınırlarının genişletildiğini ve hastaların başka şehirlere sevk edilme oranının  azalmasında önemli bir unsur olduğunu  belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İlhami Şahin, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önemli bir ilke imza attı. Şahin, Mardin’de ilk kez uygulanan artroskopik ayak bileği ATFL (Lateral ligaman kompleksi anterior talofibuler bağ) primer tamir tekniğini başarıyla gerçekleştirdi.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine ayak bileği burkulması şikayeti ile başvuran Hatice Ekin muayenesi ve tetkikleri sonucu  ayak bileğinde diz ön çapraz bağına benzer bir işlev gören ön talofibuler bağda (ATFL) hasar tespit edildi. Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Şahin tarafından modern artroskopik cerrahi müdahale ile bağın onarılması sağlandı. ATFL (Lateral ligaman kompleksi anterior talofibuler bağ) primer tamir tekniği kullanılarak yapılan operasyon başarıyla sonuçlandı.

İki yıl önce ayak bileğinin burkulduğunu ve birçok tedaviye rağmen iyileşemediğini ifade eden hasta Hatice Ekin, son olarak Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Şahin’e başvurduğunu ve ameliyat sonrasında durumunun iyi olduğunu söyledi.

Mardin’de ilk kez yapılan bu operasyonu değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi İlhami Şahin, bölgedeki ileri cerrahi tekniklerin uygulanmasının, Mardin’deki sağlık hizmeti konusunda sınırlarının genişletildiğini ve hastaların başka şehirlere sevk edilme oranının  azalmasında önemli bir unsur olduğunu  belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sahip olduğu uzman kadronun, genel sağlık durumunun yerel düzeyde erişilebilir olmasında ve bu tür başarılı operasyonların çoğalmasında büyük bir etkisi olduğunu vurgulayan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır başka illere sevk edilen Hasta sayısında azalma, Mardin’de Tıp Fakültesi’nin oluşumunun ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Tıp Fakültemizdeki başarılı doktorlarımızın sayısını artırmayı ve Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekibiyle birlikte çok sayıda başarılı tedavilere imza atmayı hedefliyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —