Mardin’de şehir içi zam farkını büyükşehir belediyesi karşılayacak!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, artan maliyetler nedeniyle özel ulaşım Kooperatiflerinin zam talebini vatandaşa yansıtmadan Belediye olarak yapılacak zam farkını karşılama kararı aldı.

Gündem 17.02.2024 09:10:50 0
Mardin’de şehir içi zam farkını büyükşehir belediyesi karşılayacak!

Mardin’de faaliyet yürüten Özel Halk Otobüsleri esnaf temsilcilerinin Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’u ziyaret ederek artan enflasyon ve yakıt artışları nedeniyle bilet fiyatlarının yükseltilmesi talebinde bulundu. Yapılan toplantıda Vali Akkoyun, Ulaşım esnafının ve vatandaşın mağdur olmamaları için gerekli adımların atılacağını belirterek farkın Büyükşehir Belediyesi olarak karşılanması kararı alındı.

Yapılan toplantı ve alınan kararlar ile ilgili Tüm Kooperatif Başkanları adına açıklamada bulunan S.S Kızıltepe 1 Nolu Kooperatif Başkanı Engin Gökçen ile Kızıltepe Halk Otobüs Dernek Başkanı Zeynel Abidin İncesu şunları söylediler;

“Son zamanlarda artan enflasyon kaynaklı piyasa fiyat ve yakıt artışları nedeniyle Özel Halk Otobüsleri esnafları olarak Büyükşehir Belediyesine ücret tarifesinde artış talebinde bulunduk. Yapılan başvuru sonrasında Sayın Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun biz Özel Halk Otobüsü Kooperatif Başkanları ile toplantı yapmış, yaptığımız toplantı sonrası biz esnaf ve vatandaşların mağdur olmamaları adına Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda gerekli adımlar atılmıştır.

Özel Halk Otobüsleri esnafına aylık gelirlerimizin net yüzde 20’si kadar gelir desteği yapılacağı kararlaştırılmıştır. Yaklaşık 6 milyon TL gelir desteği ödemesi her ay hesabımıza araç başı olarak belediye tarafından yapılacaktır. Bizlerin bu maliyet artışlarından olumsuz etkilenmesini engelleyen Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’a ve emeği geçen diğer yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.”