Mardin’den Trakya’ya çayır tırtılı görülen ayçiçeği tarlalarını drone ile ilaçlamak için gitti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ziraat Mühendisi Mustafa Kılınç, Trakya’da ayçiçeği tarlalarında çayır tırtılı görülen çiftçilerin tarlalarını drone ile ilaçlamak için bu kente gitti.

Yaşam 20.07.2022 00:00:49 0
Mardin’den Trakya’ya çayır tırtılı görülen ayçiçeği tarlalarını drone ile ilaçlamak için gitti

Trakya’da ayçiçeği ekili yaklaşık 4 milyon dekarlık alanda tırtıl popülasyonu, yoğun olarak Edirne’nin Keşan, Uzunköprü, İpsala, Meriç ve Enez, Kırklareli’nin merkez ilçe, Lüleburgaz, Babaeski, Tekirdağ’ın ise Süleymanpaşa, Muratlı, Malkara, Hayrabolu ilçelerinde görüldü.

Trakya’da ayçiçeği tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısına karşı drone ile ilaçlama çalışmaları sürerken Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’ın daveti üzerine Mardin’de faaliyetlerini sürdüren Ninova Havacılık ekibi Trakya’ya gitti. Ekibin başında bulunana Ziraat Mühendisi Mustafa Kılınç, Trakya’daki çiftçiler tarafından sevinçle karşılandıklarını söyledi. Kılınç, “Çayır tırtılı popülasyonu, gelişim dönemindeki bitkiye zarar veriyor. Bazı bölgelerde tırtıllar yapraklardan başlayıp, tanesine kadar ulaşmış. Ayçiçeği yüksek boyda olduğu için tarlaya traktörle girilemiyor. Bu zararlı tırtılı drone ile ancak ilaçlayabiliriz. Zaman kaybetmeden ilaçlama çalışmalarına başladık. Şuan Kırklareli’nde çayır tırtılı görülen tarlaları drone ile ilaçlıyoruz. Ninova Havacılık olarak zor durumda olan çiftçilerimizin yanındayız.” dedi.