Mardin’in Su Kalitesi Analizlerle 7/24 Takip Ediliyor

Haber Merkezi

Gündem 4.07.2024 17:50:32 0
Mardin’in Su Kalitesi Analizlerle 7/24 Takip Ediliyor

MARSU, vatandaşlara kaliteli, sağlıklı ve çeşmeden içilebilir su sağlamak amacıyla titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Halk sağlığını korumak için her gün düzenli olarak içme suyu numuneleri alıp analiz ediyor ve su kalitesini sürekli olarak izliyor.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği’nin (AB) standart değerleri ile Sağlık Bakanlığı’nın İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği’nde belirtilen kriterlere göre kaliteli su temini için MARSU ekipleri, su kaynaklarından, depolardan, şebekelerden ve terfi merkezlerinden numuneler alarak fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizler yapıyor. Toplamda 24 parametre inceleniyor.
Su, kaynağından alınıp terfi merkezlerine ve depolara ulaştırıldıktan sonra gerekli klorlama işlemi yapılarak şehir şebekesine iletilene kadar ekipler, sürekli olarak kontrol altında tutuluyor.
Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da numuneler alınıp gerekli analizler yapılıyor ve düzenli kontroller ve izlemeler gerçekleştiriliyor. Halk sağlığını korumak amacıyla suya uygun dozajlama tam otomasyon sistemi ile 7/24 klorlama işlemi yapılıyor.
Su kalitesini etkileyebilecek her türlü faktöre dikkat ediliyor
Kırsal mahallelerde su depoların bakımı, onarımı, temizliği ve tadilatı düzenli olarak MARSU tarafından yapılırken, günlük olarak bakiye klor ölçümü de düzenli olarak sağlanmaktadır. İlçe merkezlerindeki site ve apartman gibi yerleşim alanlarının yılda en az bir kez zaruri olarak yapılması gereken depo temizlik işlemi ise site ve apartman yönetimlerinin sorumluluğunda bulunmaktadır.