Mardinli iş insanının 3 yaşındaki Adem’in yardım çığlığına duyarsız kalmadı

Mardin doğumlu, Marmaris’te yaşayan hayırsever Ahmet Karaboğa, minik yürek için örnek bir duyarlılığa imza attı.

Yaşam 13.09.2022 10:43:13 0
Mardinli iş insanının 3 yaşındaki Adem’in yardım çığlığına duyarsız kalmadı

3 yaşındaki Adem’in doğuştan kalbi delik, elleri ve ayakları tersti. Elleri ameliyatla düzeldi. Ancak adım atamadı. Mardin doğumlu, Marmaris’te yaşayan hayırsever Ahmet Karaboğa, minik yürek için örnek bir duyarlılığa imza attı. Girişimleriyle Adem’e protez bacak takılmasını sağladı. Minik yürek, ilk adımlarını atmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.


3 yaşındaki Adem B., Vacters Sendromlu, kalbi delik, elleri ve ayakları ters şekilde dünyaya geldi. Tedavi edilmek için kapı kapı dolaştı. Henüz 3 yaşında olmasına rağmen 4 ameliyat geçirdi. Elleri düzeldi. Ademin babası H.B., sosyal medya aracılığıyla Mardin doğumlu , Marmaris’te yaşayan 33 yaşındaki genç iş insanı Ahmet Karaboğa’ya ulaştı. Oğlu Adem için yardım talebinde bulundu.

PROTEZ BACAĞINA KOVUŞTU

Minik oğlu Adem B’ye protez bacak takılması için baba H.B. ile konuşan hayırsever Karaboğa, buna duyarsız kalmadı. Ailesi ve bazı dostları ile iletişime geçip yardım için kolları sıvayan Karaboğa, kısa bir zaman içinde girişimleriyle tedavi için gereken miktarı toplayarak baba H.B.’ye gönderdi. İzmir’deki özel bir klinikten sipariş verilen ve Adem için tasarlanan protez bacaklar kısa sürede geldi. Protez bacaklarına kavuşan minik Adem ilk adımlarını atmanın mutluluğunu yaşadı.

“Buna kesinlikle cevapsız kalamazdım”

Kendisine gelen yardım çağrısına duyarsız kalmayan ve gerekli girişimleri yaparak minik Adem’in yürümesine yardımcı olan hayırsever Karaboğa, “Bir kardeşimiz bana sosyal medyadan yazıp sıkıntılarını dile getirdi. Bende kendisi ile telefonda konuşup, ne sıkıntısı olduğunu söyledim. Baba H.B. durumu anlatınca buna kesinlikle cevapsız kalamazdım. Çünkü böyle konulara sessiz kalmak, vicdansızlıktır. Çünkü benimde bir evladım var. Böyle konularda empati yapmalı insan ve bende bazı dost bildiğim büyüklerimi arayıp, bu konuyu kendi sosyal medyamda da paylaştım. Kısa sürede bu kardeşimiz ile ilgili yardım talepleri geldi. Marmaris’teki ve Mardin’deki dostlarımdan Rabbim razı olsun, onlar sayesinde Adem kardeşimiz yürüyor artık” dedi.