Mardinli veteriner telefonda görüntülü arayarak eşeğe doğum yaptırdı

Mardin-Bingöl karayolunda doğum yapan eşeğe yoldan geçen Mardinli tır şoförü Münir Tarhan akrabası veteriner hekim Abdulselam Tarhan’ı cep telefonu ile görüntülü arayarak doğumu gerçekleştirerek eşeğin hayatını kurtardı.

Yaşam 8.05.2021 14:18:29 0
Mardinli veteriner telefonda görüntülü arayarak eşeğe doğum yaptırdı


Kızıltepe’de yaşayan tır şoförü Münir Tarhan yurtdışı seferi için Mardin’den Bingöl’e doğru yola çıktı. Münir Tarhan, Bingöl Karayolunda hamile  bir eşeğin yol kenarında doğum yaptığını fark etti. Tarhan akrabası veteriner hekim Abdulselam Tarhan’ı cep telefonu ile görüntülü arayarak eşeğin doğum yapmak üzere olduğunu ve hayati tehlikesinin olduğunu söyledi. Van Yüzüncü Yıl Veteriner Hekimlik Bölümü mezunu Abdulselam Tarhan, Münür Tarhan’a sakin olmasını söyleyerek doğum ile ilgili taktikleri verdi. Ölü doğum yapan eşeğin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Müdahale edilmemesi durumunda eşeğin zehirlenip ölebileceğini belirten Abdulselam Tarhan, “Akşam saatlerine doğru akrabam olan Münir Tarhan tarafından görüntülü olarak arandım. Bana eşeğin zor durumda olduğunu söyleyerek  doğum için bir şeyler yapmamız gerektiğini söyledi. Görüntülü konuşarak eşeğin doğumunun gerçekleşmemesi takdirinde ölçeğini  ve sakin olması gerektiğini söyledim. Benim söylediklerimi harfiyen yerine getirerek eşeğin doğurmasına yardımcı oldu. Eşeğin hayatını bu şekilde kurtardık” dedi.