Mardinli yönetmenin “3310’dan tüm birimlere” adlı filmi 12 Ocak’ta sinemalarda

Mardin Kızıltepe doğumlu 33 yaşındaki Mazlum Yiğit’in yazıp yönetmenliğini yaptığı “3310’dan tüm birimlere” adlı film 12 Ocak’ta sinemalarda gösterime girecek.

Yaşam 26.12.2023 09:44:11 0
Mardinli yönetmenin “3310’dan tüm birimlere” adlı filmi 12 Ocak’ta sinemalarda

Belçika Bürüksel, İstanbul ve Diyarbakır’da çekimi yapılan filmin galası İlk olarak Batman’da yapılacak ardından Mardin’de ve Diyarbakır’da oyuncu gösterimi gerçekleştirilecek.

Başarılı, halkın yanında olan bir emniyet müdürünün konu alındığı filmin yazarı ve yöneteni Mazlum Yiğit, oyuncular ise Hakan Meriçliler, Ayhan Taş, Hülya Diken, İskender Bağcılar, İzzet Çivril, Hakan Kara, Nihal Savaç, Ezmira Abay, Osman Koyun, Yaşar Gündem, Nevide Çiçek, Ozan Yıldırım ve İzzettin Altundağ adlı ünlü isimler yer alıyor.

“7 milyon maliyetle yapıldı”

 

Yaklaşık 7 milyon maliyetle yapıldığını ve farklı bir proje farklı bir konu olmasını istediklerini belirten  Yönetmen Mazlum Yiğit şunları söyledi:

“Bir proje yapmaya karar verdik kimsenin yapamadığı bir konuyu işlemek istedik farklı bir proje olsun istedik. 2 yıl boyunca bu film için araştırma yaptım. Güneydoğuya en iyi projeyi nasıl yapabiliriz konu ile ilgili anketler yaptık ve bu filmi yapmaya karar verdik. Filmi Belçika Bürüksel de, İstanbul ve Diyarbakır’da iki ayrı ülke ve 3 şehirde çektik. Konu olarak başarılı iyi halkın yanında olan bir emniyet müdürünü konu aldık. Proje tamamen bitti 12 Ocak ta sinemalardayız. Batman’da 12 Ocakta galasını yapacağız. Mardin’de 13 Ocak ta oyuncu gösterimi yapılacak Diyarbakır’da bir oyuncu gösterimi olacak.”

“Halk iyi karşılıyor ama izlenme olarak artık dijital platformlar var sinemalarda izlenme oranı düşüyor. Ama sinema keyfi başka bir şeydir.” diyen Yiğit, filmin maliyeti olarak kendi bütçeleri ve sponsor olan Yaşar bey işletmesi olarak karşılandığını ifade etti.

“Halk filmi sahiplenirse ilk 3 te oluruz”

Oyuncuların da biraz ferağat ettiklerini ve destek olduklarını aktaran Yiğit şöyle devam etti:

“Genç bir çekim ekibimiz vardı bütçe olarak tahmini 6 ila 7 milyon lira harcadık. Mezopotamya halkı filmi sahiplenirse ilk 3 te oluruz diye düşünüyorum. Ama maalesef kendi coğrafyamızda kendi memleketine biraz uzak duruluyor. Bu filmi başka bir yönetmen çekseydi. Şu an bambaşka şeyler konuşulurdu bütün şehir bunu konuşurdu bütün güneydoğu bunu konuşurdu. Dışardakiler konuşuyor ama burada konuşulmuyor. Daha önce de filmler çektim. Bir tane festival filmim vardı Avrupa’da ödül aldı hatta altın ejderi aldı Hindistan da Hollywood ta ödüller aldık. En iyi yönetmen en iyi görüntü yönetmeni ödülünü aldık.”

“Projemize ve oyuncularımıza güveniyoruz”

Yönetmen Yiğit, “Bu projemize de güveniyoruz oyuncularımıza da güveniyoruz şu anda büyük kanallarda oynayan başrol oynayan oyuncuklarımız var. Bu filmden sonra da projemiz var bir tane komedi filmimiz var mayıs ayında başlıyoruz. Çok zengin bir kadro ile başlıyoruz.  Yüksek bütçeli bir film bir projedir. Süryanilerle Müslümanlar arsında geçen bir durum bir komedi filmi olacak.” Dedi.

Halkımızdan filmi izlemelerini ve destek vermelerini beklediklerini kaydeden Yiğit açıklamasını şöyle tamamladı:

“Halka çağrımız biz üstümüze düşeni yaptık onlarda üstlerine düşeni yaparlarsa memnun oluruz. İzlesinler destek versinler şimdiden herkese teşekkür ediyorum. İyi bir kazanç olursa burada film çekmeye devam edeceğim o zamanda buradaki halkımız da kazanmış olacaktır.  Gençlerimiz kazanacak hepimiz kazanacağız. Hep birlikte güzel projeler yapmak istiyorum çünkü birlikte güç doğar.”