MARSU, Mardin’de suya kirli su karıştı, hastaneler doldu taştı iddialarını yalanladı

MARSU, su analizlerinin sürekli yapıldığını belirterek ‘Mardin’de suya kirli su karşıtı, hastaneler doldu taştı’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Gündem 30.06.2024 17:17:32 0
MARSU, Mardin’de suya kirli su karıştı, hastaneler doldu taştı iddialarını yalanladı

Yapılan açıklamada “Basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Mardin’de suya kirli su karıştı, hastane doldu taştı!” İddiaları üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Artuklu İlçemizin içme suyu altyapısını güçlendirmek ve su temin kapasitesini artırmak amacıyla devam etmekte olan “Mardin İçme Suyu Projesi” kapsamında Koyunlu İsale Hattı üzerinde yapılan yenileme çalışmaları yapılmıştır. 27 Nisan 2024 tarihinde yenilenen hat üzerinden suyun verilmesiyle birlikte Kayacan ve Ensar Mahalleleri şebekesinde suyun kirli aktığı gözlemlenmiştir. Ekiplerimiz, bu duruma derhal müdahale ederek gerekli tüm tedbirleri almış, etkilenen şebekeler ile vatandaşların depolarında temizlik işlemlerini gerçekleştirmiştir. Sorunun giderilmesinin ardından su akışı normale dönmüştür.
Artuklu, Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri ile Kayacan ve Ensar Mahalleleri şebekelerinde günlük olarak alınan ve kayıt altına alınan su numuneleri, yapılan analizlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Kirli su nedeniyle çok sayıda kişi zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurdu. Mardin’in merkezinde Artuklu, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde hastanelere başvuran onlarca kişi tedavi altına alındı. Kirli su nedeniyle zehirlenme riski yaşadıkları” iddialarının asılsız olduğunu ortaya koymaktadır.
Su kalitesinin sürekli kontrol altında tutulması için şehir genelinde günlük olarak su kaynakları, depolar ve terfi merkezlerinden numune alınarak fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizler yapılmakta ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da düzenli kontroller ve izlemeler gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, halk sağlığını korumak amacıyla suya uygun dozajlama tam otomasyon sistemi ile 7/24 klorlama işlemi yapılmaktadır.
Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için en önemli önceliktir. Şehrimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak ve halk sağlığını korumak amacıyla çalışmalarımız titizlikle yürütülmektedir. Mardin’in genel su kalitesi ulusal standartlara uygun olarak sağlanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.