“MAÜ Gastronomi’’nin Madalya Geleneği Bozulmadı

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şampiyonluk geleneğini devam ettirerek 2 Altın ve 2 Gümüş madalyanın sahibi oldu.

Gündem 25.11.2021 10:50:29 0
“MAÜ Gastronomi’’nin Madalya Geleneği Bozulmadı

Diyarbakır’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘2021 Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’ kapsamında gerçekleştirilen ‘’Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası’’ yarışmasında Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şampiyonluk geleneğini devam ettirerek 2 Altın ve 2 Gümüş madalyanın sahibi oldu.

Gastronomi alanında eğitim veren pek çok üniversitenin katılım sağladığı yarışmada Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden eğitmen ve öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Hünerlerin sergilendiği fuarda, ulusal ve uluslararası pek çok aşçılık yarışmasına katılım sağlayarak başarı gösteren Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, ’Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası’’ndan da madalyalar kazanarak başarı geleneğini devam ettirdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi uygulama alanı Öğretim Görevlilerinden; Süleyman Engin, Sadık Öflas, Ali Alkandemir, Ahmet Nehir öncülüğünde yarışmaya katılan MAÜ Gastronomi öğrencileri; Yeter Yıldız, Fatma Tunç, Devrim Erdoğan ve Tayfur Taşdemir katıldıkları tüm kategorilerde jüriden büyük beğeni alarak 2 Altın, 2 Gümüş madalya almayı hak kazandılar.