Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Uçuk, Şeyh Mehmet Türbesindeki programa katıldı

Mazıdağı İlçesine bağlı Sakızlı Mahallesinde bulunan Şeyh Mehmet türbesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen mevlit yemeğine Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk da katıldı.

Gündem 29.04.2024 12:15:12 0
Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Uçuk, Şeyh Mehmet Türbesindeki programa katıldı


Mazıdağı İlçesine bağlı Sakızlı Mahallesinde bulunan Şeyh Mehmet türbesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen mevlit yemeğine katılan Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk, “Tüm işimizi, çalışmalarımızı ve sorunlarımızı beraber çözeceğiz. Biri açken diğeri tok olamaz. Açsak beraber aç, toksak beraber tok olacağız. Bizler birbirimizi tamamlamak için çalışacağız.” dedi.

Mazıdağı İlçesi Sakızlı Mahallesinde bulunan Şeyh Mehmet türbesinin ziyarete açıldığını göstermek amacıyla yurttaşlar tarafından her yıl geleneksel olarak mevlit yemeği verilme töreni düzenleniyor. Şeyh Mehmet türbesinde verilen mevlide Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk, Derik Belediye Eşbaşkanı Cengiz Temelli ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Mevlit öncesi türbede bulunan yurttaşları gezerek selamlayan ve sorunlarını dinleyen Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Uçuk ve Derik Belediye Eşbaşkanı Temelli, günün anlamına ve sorunlara ilişkin kısa birer konuşma yaptı. Burada ilk önce konuşan Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk, yurttaşların kendilerini davet etme nezaketinde bulundukları için teşekkürlerini belirtti. Uçuk, “Böyle bir günde sizinle beraber olmak bizi de çok mutlu etti. Böyle huzur dolu bir günde sizlere şunu belirtmek isterim ki. Bizler beraber varız. Birbirimizi tamamlamak için varız. Eğer bizim gücümüz yoksa siz, sizin gücünüz yoksa bizler varız. Bizi diğerlerinden de zaten ayıran bu duygudur. Yani birlikte yaşamaktır. Tüm işimizi, çalışmalarımızı ve sorunlarımızı beraber çözeceğiz. Biri açken diğeri tok olamaz. Açsak beraber aç, toksak beraber tok olacağız. Bizler birbirimizi tamamlamak için çalışacağız. Bundan sonra da bize düşen neyse hep beraber yapacağız. Bizim işimiz hizmet ve çalışmak, sizin işiniz ise bizden istemektir. Her zaman halkın taleplerine cevap olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Derik Belediye Eşbaşkanı Cengiz Temelli de mevlide ilişkin yurttaşlara teşekkürlerini belirterek beraber olunduğu takdirde tüm sorunların üstesinden geleceklerini söyledi. Eşbaşkan Temelli, ilçe merkezlerinin yanı sıra ilçeye bağlı mahallelerde de ciddi eksikliklerin olduğunu gördüklerini belirterek “Daha önce ne demişsek şimdi gene diyoruz. Bizler halkımızla beraber tüm imkanlarımızı kullanarak hizmetin her yere ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eşbaşkanlar ve misafirler türbeyi ziyaret ederek dualar okudu. Mevlit okunan dua ve yenilen mevlit yemeğinin ardından son buldu.