Mazıdağı Belediyesi tekstil fabrikasına alacağı işçiler için ücretsiz kurs açtı

Mazıdağı Belediyesi faaliyete sokacağı tekstil fabrikası iş başvurusunda bulunan vatandaşlarla bir araya gelerek tekstil fabrikasında çalışacak işçiler için ücretsiz kurs açacaklarını aktardı.

Gündem 25.07.2024 10:43:07 0
Mazıdağı Belediyesi tekstil fabrikasına alacağı işçiler için ücretsiz kurs açtı

Mazıdağı Belediyesi şuan kurulum aşamasında olan ancak kısa bir süre sonra faaliyete koymayı düşündükleri 350 kişilik tekstil fabrikası için iş başvurusunda bulunan vatandaşlarla bir araya gelerek ücretsiz kurs açacaklarını aktardı. Kayalar Mahallesi Halk Evi’nde yapılan toplantıya, Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Hamdin Demir, Mazıdağı Belediye Encümenleri ve iş başvurusunda bulunan vatandaşlar katılım sağladı. Burada açılış konuşmasını yapan Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Hamdin Demir, Mazıdağı Halk Eğitim Merkezi ve Mazıdağı Panda Tekstil ortaklığında açılacak kursa ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Eşbaşkan Demir, ilçede istihdamı artırmak için böyle bir girişimde bulunduklarının altını çizerek 2 usta öğretici ve 6 yardımcı nezaretinde dikiş, kesim, ilik açma, overlok, elbise dikimi gibi yapım tekniklerinin kursta verileceğini söyledi. 300 kişiye ve haftanın altı günü olarak kursun verileceğini belirten Eşbaşkan Demir, açıklamanın sonunda “29. .07 2004 günü yani Pazartesi günü açıyoruz. Kurslarımız da sabah ve öğlen olmak üzere günde iki grup, haftada ise 4 gruba eğitim vereceğiz. Bunlardan iki grubu haftanın ilk üç günü olan Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü diğer iki grup ise Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri kursa katılım sağlacaktır. Üç ay sürecek kurslarımızın sonunda da kursiyerlerimizi faaliyete sokacağımız tekstil fabrikası için değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Eşbaşkan Demir’in konuşmasının ardından söz alan Panda Tekstil sahibi ve kurs eğitmeni Mehmet Kapan’da kursa ilişkin kısa bir bilgilendirmede bulundu. Kapan, başvuruda bulunan vatandaşların mağdur olmaması içinde kursa kayıt yapanların katılımlarının zorunlu olduğunun altını çizerek 3 ayın sonunda tekrar yeni kurs açacaklarını söyledi.

Öte yandan kursa kaydını yapanların kurs eğitim yeri belirlenen adreste olunacağı belirtilerek kursiyerlerin bu konuda hassas davranmaları gerektiği aktarıldı.

KURS EĞİTİM YERİ:

Panda Tekstil
Mazıdağı Poyraz Mahallesi Hamam Sokak No: 12
Tel: 05462175275 (Kurs Eğitmeni Mehmet Kapan)

 

Toplantı yapılan bilgilendirmelerin ardından son buldu.