Mikail Erbeyi: “Güneydoğu'da çiftçilik bitmiş durumda”

Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, elektrik sorunu yüzünden çiftçinin perişan olduğunu söyledi. Erbeyi, "Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen Bu Güneydoğudaki elektriğe el atmanızı istiyoruz."

Ekonomi 5.11.2021 08:12:52 0
Mikail Erbeyi: “Güneydoğu

Yazı bir açıklama yapan Başkan Mikail Erbeyi şunları dile getirdi: "Türkiye'nin belki de en geri kalmış alanlarından biri de Tarım ve hayvancılıktır. Alın teri olan çiftçilik ve hayvancılığa gerekli teşvikler yapılmıyor. Çiftçilerin sorunlarına kulak asılmıyor.

Mezopotamya Ovası tarım açısından zengin ancak Güneydoğu’da tarımdaki elektrik sorunu nedeniyle millet perişan durumda. Büyük bir sorun olan elektrik sorunu özelleştirilmesiyle çiftçiler mağdur durumda ama ses çıkaran yok. Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile Enerji Bakanına sesleniyorum;  Sayın bakanlar, bunlar üreten kesim, alın teriyle emek sarf eden kişiler, onlara destek verilmesi Türkiye'nin kalkınması demek, onların desteklemesi güçlü Türkiye demektir.

Verimli topraklara sahip olan ülkemizin dışarıdan ürün ithal etmesi devletin modern olanakları sağlamadığına ve gerekli önemin verilmediğinin göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen Bu Güneydoğudaki elektriğe el atmanızı ulu önder Atatürk'ün 'Köylü Milletin efendisidir' sözünü hatırlatarak çiftçilerin sorununa çözüm getirmenizi istiyoruz."