Tarih: 14.07.2024 18:51

Milletvekili Kılıç’ ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Birlik Günü mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Milletvekili Kılıç mesajında, “15 Temmuz 2016 tarihinde aziz milletimizin gösterdiği iradenin ve verdiği mücadelenin ardından kazanılan demokrasi zaferinin 8. yıl dönümüdür.

Ülkemize  göz diken ve işgale kalkışan tüm hainlere, bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminde  başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız  olmak üzere; TBMM Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, güvenlik kolluklarımız  ve halkımız, darbecilere karşı onurlu,dik ve güçlü duruş sergileyerek, milli iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, devletimize , geleceğimize ve demokrasimize  sahip çıkmışlardır.”

Kılıç, “Savaş uçakları ve tanklarla yürütülen darbe girişimi, halkımızın dirayetli iradesini kıramamış ve darbe girişimi bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde tüm dünyanın örnek aldığı muazzam bir sınav veren halkımız , geleceğimiz olan nesillere , büyük bir gururla hatırlayacakları ve bir daha yaşanmaması için de dersler alacakları son derece kıymetli ve değerli  bir tecrübe bırakmıştır. 15 Temmuz’da Türkiye’nin milli iradesini tasfiye etmeye cüret gösterenlere karşı Mardin ’inimizde  tüm farklılıkları bir tarafa bırakarak birlikte  hareket etti ve hainlere gereken dersi verdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü anarken aziz milletimizin her zaman birlik, beraberlik, barış içinde  olmasını ve bir  daha bu tür hadiselerin yaşanmamasını Allah’tan temenni ediyorum. 15 Temmuz gecesinin karanlığını aydınlığa kavuşturmasını sağlamak için meydanlara dökülen tüm halkımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimizin her birine sağlıklı ve uzun ömürler dilerken başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bugün ve yarınlarda aziz vatanımızda huzur içinde yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Ayrıca bu vesileyle Mardin’imizde düzenlenecek olan 15 Temmuz zafer etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyorum.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —