Müslümoğlu: Enerji tüketim bedelinin ödeme tarihinin uzatılmasına istiyoruz

Kızıltepe'de çiftçiler, elektrik enerji tüketim bedeli ödeme tarihinin uzatılmasına istediklerini belirtti.

Gündem 2.12.2021 10:23:07 0
Müslümoğlu: Enerji tüketim bedelinin ödeme tarihinin uzatılmasına istiyoruz

Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticileri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu, üreticilerin ve çiftçilerin mağdur olmaması için elektrik enerji tüketim bedelini ödeme tarihinin uzatılmasına istediklerini belirterek, 6 İlde Uygulanan tarımsal sulama elektrik desteğinin 5 yıllık olarak düzenlendiğini ve her sene destek miktarının 10 azaltılarak devam ettiğini belirtti.

Yönetim kurulu başkanı Müslümoğlu şunları söyledi;

Tarımsal sulamada kullanılan elektik tüketim bedeli son ödeme tarihi 30.11.2021’di, bu tarihte borcu ödenmeyen abone sahipler faizli bir şekilde ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Üreticiler ve çiftçiler özellikle Mardin ve Şanlıurfa bölgelerinde İkinci ürün olarak üretim yapılan mısırlar dünyada yaşanan kur artış dalgalı ve tedirgin piyasa şartlar ve olgunlaşmamış mısırlar çoğu yerde daha hasad yapılmadı bu nedenle ilgili üreticilerin ve çiftçilerin mağdur olmaması için elektrik enerji tüketim bedelini ödeme tarihinin uzatılmasına istiyoruz.

 

TARIMSAL SULAMADA KULLANILAN ELEKTRİK ENERJİ BEDELİ DESTEKLENMELİ

Tarımsal Sulamada Kullanılan Elektrik Tüketim Bedelinin Desteklenmesine ilişkin 30.05.2018 tarih ve 2018/11844 alınan kararda tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketim bedeli 65 devletin çifti adına firmaya ödemesi kalan 35 çiftçi adına faturalanan çiftçi ödemesi bakanlık kararının devam etmesini Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ediyoruz.

 

2018 YILLI İLE 2021 YILLI ARASINDAKİ FİYAT FARK ÜÇ KAT OLDU

İlgili, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde Tarımsal Sulama Abone Grubuna dahil üreticilerin 2018 yılı için elektrik faturalarının 35’ini ödemesi koşulu ile geri kalan 65’ini Bakanlığın destekleme bütçesinden ödenmesini devam etmesini Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talebimiz ve ricamızdır. Dünyada yaşanan ekonomi kriz ile gıda ve yemeklik tahıllar ve yemlik baklagillerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle fiyat artışına neden olmaktadır. Ülkemizde tarımın süreklilik sürdürülebilmesi için derhal tarımsal sulamadan kullanılan elektrik enerji tüketim bedelin 65 devlet desteği kapsamına alınmadır ve 35’ni çiftçi ödemli 2018 yıllında tarımsal sulamada elektrik enerji tüketim bedeli bir kilovat fiyat.36 kuruştu 2021 yıllı tarımsal sulamada elektrik enerji tüketim bedeli bir kilovat fiyat.1.03 kuruştur. 2018 yıllı ile 2021 yıllı arasındaki fiyat fark üç kat olmuştur onun İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkemizin ve milletimizin selamet istikbal ve istikrar İçin çiftçisin durum göz önünde bulundurmasın istiyoruz. Ülkemizde tarım üretim olmasa olmazlardandır güçlü bir Türkiye’nin yolu tarım üretimden geçer, onun İçin tarım üretimine çok önem vermek durumundayız.