Neden kredi kartı harcamaları artar oldu?

HABER MERKEZİ

Ekonomi 13.04.2023 09:41:48 0
Neden kredi kartı harcamaları artar oldu?

Ülke olarak ekonomik sıkıntı çekmekteyiz ve anapara olmadığından dolayı; Kredi kartı ile harcama yapar olduk! Hane başı “Gelirin Azaldığı ve Giderin Yükseldiği” bir zamandayız ve nakit para olmadığı için birçok memur, genç, emeklilerimiz “kredi karttı ve nakit avans” ile alış veriş yapar oldular.

Daha önemlisi “geliri” gerçekten olmayan bir kısım vatandaşımız da iflas eşiğine gelmiş ve yaptığı “kredi kartı ve kredi “ harcamasından dolayı da “Hukuki – İcralık” duruma gelmiştir. Bu süreç ise “kredi ile kredi kartı” kullanmış vatandaşı ve ailesini derinden etkileyerek aile arasında “şiddette, boşanmaya ve cinnet” geçirmeye kadar yol açmaktadır. Bu yüzden bankaların kurduğu bu “kumpasa” dur demek ve vatandaşı ve ailesini etkilemeden ödeme imkânı sunmak gerekmektedir.

Üstelik şunu da ifade etmeliyim ki bankaların şahsın eski geçmişine bakarak dahi aktif yaşamda “işsiz” olduğu halde “Limiti Yüksek Kredi Kartı” kullandırmaları vatandaşı borçlu duruma sokar oldu ve borçlanmanın asıl sebebi ise bankalardır. Bankaların bir an önce şu zorlu süreçlerde vatandaşı sıkboğaz etmeyerek ve borçları tahsil etmelerini uzun bir süre sunarak ve anapara üstünden ödeme imkânı sağlaması gerekmektedir.

Dinimizce de “Faiz’in” haram olduğunu bildiğimiz halde vatandaştan faizi ile beraber geri istemek dinimizce asla uygun değildir. Bu yüzden yansıtılan faizlerinde silinerek ivedilikle anaparanın ödeme imkânın ve uzun bir vade sunularak vatandaşları rahatlatmaları ve hukuki cezaevi cezasının da kaldırılması “Hem Ailesi Hem de Vatandaşımız” için yaşama hakkı sunmamız gerekmektedir.

Üstelik ülkemizde seçim yaklaşıyor ve milletçe sandıklar da oy kullanacağız bu yüzden Devletimizin de “Bir seferliğine mahsus; “Kredi ile Kredi Kartı” Borcunun” limit fark etmeksizin borçlarının sıfırlanması seçimlere de katkı sağlayacaktır. Takdir devlet büyüklerimizindir.
Sağlıklı huzurlu ve borçsuz bir “HAYAT” diliyorum.


Anahtar Kelimeler: neden kredi kartı harcamaları artar oldu?