Nusaybin Ticaret Borsası ile Diyarbakır Ticaret Borsası arasında iş birliği için imzalar atıldı

Nusaybin Ticaret Borsası ve Diyarbakır Ticaret Borsası arasında Tarım ve Hayvancılık öncelikli olmak üzere Ticari ve ekonomik iş birliğini geliştirmek amacıyla protokol yapıldı.

Ekonomi 2.11.2023 09:18:35 0
Nusaybin Ticaret Borsası ile Diyarbakır Ticaret Borsası arasında iş birliği için imzalar atıldı

Diyarbakır Ticaret Borsasında gerçekleştirilen İş Birliği Protokolüne Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulhalim Aydın, Genel Sekreter Abdullah Dal, Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Ercan Çelik katıldı.


İş birliği protokolünde konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret Borsası ile Nusaybin Ticaret Borsası arasında geçmişten gelen bir işbirliğinin olduğunu hatırlatarak imzalanan protokol ile daha kapsamlı projelere imza atacaklarını söyledi.

 

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Borsaların kendi bölgeleri öncelikli olmak üzere ticaret borsacılığının, emtia piyasalarının ve ülke ticaretinin gelişimi hedefiyle ticaret, eğitim, teknik konular, personel eğitimi ve değişimi, teknoloji değişimi, konferanslar, diğer çeşitli alanlarda hizmet, deneyim ve uzmanlık paylaşımı hedefleyen uzun vadeli işbirliği protokolü imzaladıklarını açıkladı.

 

Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ise, "Bölgesel çalışmaların çok önemli olduğunu yaptığımız birçok çalışmada gördük.  Her Borsanın  kendi çalışmalarını yapmaları elbette çok önemli. Ancak bölgesel kalkınmanın sağlanması için kurumsal işbirlikleri daha çok  önemlidir. Bu işbirliği ile modern borsacılık faaliyetleri, e-ticaret uygulamaları, iyi uygulama paylaşımları, eğitimler, konferanslar  gibi konular başta olmak üzere Borsalarımızın daha verimli ve etkin olmalarını sağlayacaktır. İmzaladığımız işbirliği protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Ticaret Borsası  ve Nusaybin Ticaret Borsası arasından iş birliği protokolü  imzalandı.