Öğrenciler, Cemil Aydoğan Kültür Merkezi'ni ziyaret etti

Mardin'ini Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Çakır (GIRBEL) mahallesinde bulunan Çakır İlk Öğretim Okulunda okuyan öğrenciler aynı köyde bulunan Cemil Aydoğan Kültür Merkezini  ziyaret etti.

Yaşam 31.03.2023 14:20:47 0
Öğrenciler, Cemil Aydoğan Kültür Merkezi

 

Öğrencileri ve öğretmenleri kültür merkezinde kabul eden Gazeteci Yazar ve Barış Aktivisti Cemil Aydoğan, "Bir eğitimci ve gazeteci yazar olduğum için çocuklara verdiğim değerden dolayı 20 kilometrelik mesafeyi göze aldım. Ve ziyaretlerine iştirak ettim." dedi.

Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bu kültür müzesi ziyaretinde Çakır köy Muhtarı, Celal Aydoğan,  ağabeyim Halit Aydoğan ve öğretmen meslektaşlarım ile beraber iştirak ettik.
Kendilerine kültür merkezinde bulunan rölf ve tablolar ile beraber insan hakları barış, demokrasi mücadelesi ve gazetecilik alanında almış olduğum tüm ödüller hakkında gerekli bilgileri kendilerine verdim. Beni en fazla duygulandıran öğrencilerin atletizmde almış olduğum Uluslararası Mezopotamya kupası, Uluslararası af örgütü ödülü ile Pariste Milanyumda almış olduğum İnsan hakları şovalyelik ödüleri ve sayın cumhurbaşkanının siyaset akademisine katkılarımdan dolayı bana göndermiş olduğu teşekkür belgesine bu küçük yaştaki çocukların gösterdikleri ilgi beni şaşırttı. Bu yaşta bu kadar büyük düşüncelerine hayran kaldım. Böylesi seviyeli zeki öğrenciler yetiştirdikleri için öğretmenlerini kurumsal olarak tebrik tebrik ediyorum. Öğretmenlere kendi yazdığım 7 kitabım olan Kızıltepe Sosyal ve Kültürel Tarihi kitabını imzalayarak hediye ettim. Bu ziyaretlerinden dolayı değerli hocalarıma ,öğrencilerine Girbel Çakır muhtarına ve büyük ağabeyime teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum."