Onur Başboğa vurulduğu yerde anıldı

Geçtiğimiz yıl bir maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 12 yaşındaki Onur Başboğa kütletildiği yerde anıldı.

Gündem 22.07.2023 11:07:55 0
Onur Başboğa vurulduğu yerde anıldı

 Onur Başboğa, Kızıltepe Tepebaşı mahallesinde 20 Temmuz 20222de evinden çalıştığı erkek kuaför iş yerine giderken bir düğün salonunda sıkılan bir maganda kurşunun alnına isabet ederek yaralanmıştı.

12 yaşındaki Onur Başboğa, Kızıltepe Özel İpek hastahanesinde  3 gün süren tedaviden sonra yaşam savaşını kaybetmişti. Onur vurulmasının 1. yıl dönümü nedeniyle ailesi ve mahalle sakinleri tarafından vurulduğu yere giderek karanfil ve mumlarla anıldı.A

mcası Aslan Başboğa  yaptığı açıklamada “Çocuğumuzun maganda kurşununa kurban gitmesinden sonra dönemin kaymakamı, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütlerinin düğünlerde silahların sıkılmaması konusunda büyük sorumluluk ve görev almalarından dolayı bir nebze olsun silahlar sustu ancak son zamanlarda tekrar ilçede düğünlerde silahların sıkıldığı görülmektedir. Tekrar çağrıda bulunuyoruz çocuğumuzun durumundan ders çıkarılarak bu tür olayların yaşanmaması ve başka canların yitirilmemesi için toplumu duyarlılığa davet ediyoruz.” dedi.


Anahtar Kelimeler: onur başboğa vurulduğu yerde anıldı