OYAK Çimento, Mardin’de sektör temsilcileriyle buluştu

OYAK Çimento Mardin, çevresel etkilere karşı direnç sağlayan, düşük karbon salınımlı ürünü ‘Cementum’ için 10 Ağustos’ta Mardin’de bilgilendirme toplantısı düzenleyerek Güneydoğu’daki sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Ekonomi 16.08.2023 13:42:41 0
OYAK Çimento, Mardin’de sektör temsilcileriyle buluştu

OYAK Çimento Mardin, çevresel etkilere karşı direnç sağlayan, düşük karbon salınımlı ürünü ‘Cementum’ için 10 Ağustos’ta Mardin’de bilgilendirme toplantısı düzenleyerek Güneydoğu’daki sektör temsilcileri ve müşterileri ile bir araya geldi.

Türkiye çimento endüstrisinin kapasite ve pazar lideri konumundaki OYAK Çimento, Mardin fabrikasında ürettiği ‘Cementum’ için bilgilendirme toplantısı düzenledi. 10 Ağustos’ta Mardin’de gerçekleşen etkinlikte OYAK Çimento Satış ve Üretim ekipleri; hazır beton üreticileri ve Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Şanlıurfa illerinden katılım sağlayan müşterilerini Cementum hakkında bilgilendirdi.

 

Çevresel etkilere karşı direnç sağlayan, erken ve nihai yüksek dayanımlı ve düşük karbon salınımlı Cementum hakkında teknik bilgilerin paylaşıldığı etkinlikte, Cementum’un hazır betonda yüksek işlenebilirlik imkânı sunduğu, çevresel etkilere maruz betonlarda daha iyi performans sergilediği ve hazır beton üretimi, yol kaplamaları ve genel kullanım için ideal bir ürün olduğu belirtildi.

 

Türkiye çimento sektöründe G uygunluk belgesi alan ilk ‘CEM VI’ sınıfı ürünü olan ‘Alfacem’in de piyasa sürüldüğü belirtilirken, düşük karbonlu ve yüksek beyazlık oranına sahip ‘KarBeyaz’ ve çevresel etkilere karşı yüksek direnç sağlayan ‘Novocem’ ürünlerinin de yine 2023 içerisinde satışa çıkarılan ürünler olduğuna dikkat çekildi.

 

OYAK Grubu Şirketlerinden OYAK Çimento bugün aralarında ABD, Rusya, İsrail, Romanya ve Fas’ın da bulunduğu 85 ülkeye ürünlerini ihraç ediyor. Üretim süreçlerinde ve nihai ürünlerinde karbon emisyonunu azaltan projeleriyle örnek oluşturan OYAK Çimento, düşük karbon ayak izine sahip kalsine kil teknolojisi ile dünya çimento sektörüne öncülük ediyor.