Resmi Gazete’de yayımlandı: Mardin Havalimanı’nın adı değiştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan kararla Mardin Havalimanının ismi “Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı” olarak değiştirildi.

Gündem 26.01.2023 11:10:13 0
Resmi Gazete’de yayımlandı: Mardin Havalimanı’nın adı değiştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin'deki mitinginde  Mardin Havalimanı’nın adının Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıklamasının ardından havalimanı girişine yeni isminin bulunduğu afiş geçtiğimiz ay asılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan kararla Mardin Havalimanının ismi “Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı” olarak değiştirildi.


Daha önce bu isim değişikliği tartışma konusu olmuştu. Peki neler yaşanılmıştı? Gazeteci Yazar ve Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Mardin Havalimanı isminin ‘Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar’ ismiyle değiştirilmesini eleştirdi. Aydoğan, “Aziz Sancar sadece Mardin Savur duğumludur. Mardin’e siyasi, sivil toplum, ekonomik ve hiçbir toplumsal alanda herhangi bir şeyi paylaşmamış bir yabancıdır.” dedi.

Kararın isabetli olmadığını vurgulayan Aydoğan, “Aziz Sancar Mardin savur doğumludur, köken olarak hemşerimizdir, baş göz üstüne sadece o kadar Aziz Sancar’ın yaşamı Avrupa ve Amerika’da geçmiştir. Mardin’e siyasi, sivil toplum, ekonomik ve hiçbir toplumsal alanda herhangi bir şeyi paylaşmamış bir şahsiyettir. Mardin halkının büyük bir çoğunluğu tarafından tanınmayan bir insandır. Tanınmadığı içinde Mardin halkı kendisi ile ilgili karar verme şansına sahip değildir.” açıklamasını yaptı.  “Referandum olursa Mardin halkının yüzde doksanı hayır diyecektir."demiştir.

Aydoğan'ın açıklamalarının ardından AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ise kararın gecikmeli de olsa  Aziz Sancar isminin isabetli olduğunu söyleyerek kararın tartışma konusu bile yapılmaması gerektiğini vurguladı.  Kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Miroğlu, kararın tartışma konusu bile yapılmaması gerektiğini söyledi.