Saffet Yavuz'dan tıp fakültesi açıklaması: Diğer illere sevk sayısını ciddi anlamda azaltacaktır

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, eğitim ve araştırma hastanesine ilişkin, "3. Basamak bir sağlık kuruluşunun olması muhakkak diğer illere sevk sayısını ciddi anlamda azaltacaktır." dedi.

Gündem 4.10.2021 17:22:29 0
Saffet Yavuz

Mardin Artuklu Üniversitesinde düzenlenen basın toplantısına Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, MAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici katıldı.
Mardin Devlet Hastanesi'nin "eğitim ve araştırma" statüsü kazanmasına ilişin değerlendirmede bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, sağlık noktasında daha iyi hizmet sunulacağına söyledileri.

Özcoşar, iki kurumun bir arada çalışabilmesi noktasında bir çekincenin olduğunu ancak Mardin’de Sağlık müdürlüğü ile çok yakın uyum içinde özverili bir şekilde çalışacaklarına vurgu yaparak, " Dolayısıyla şu anda Mardinimizin 3. Basamak sağlık kuruluşu var. Bundan sonra bu süreç sağlık alanında çok daha büyük ve önemli gelişmelerle daha ileri noktalara taşınacak." dedi.


Dr. Saffet Yavuz ise "3. Basamak bir sağlık kuruluşunun olması muhakkak diğer illere sevk sayısını ciddi anlamda azaltacaktır. Bizim şu anda en fazla sevk nedenimiz hem yoğun bakım yerinin olmaması hem de özelleşmiş hekim sayısının az olması. Buda hem üniversitenin hem de tıp fakültesinin olmasıyla ciddi bir şekilde azalacaktır." dedi.

MAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Bilici de bu noktada il dışında akademik çalışmalarını sürdüren akademisyenleri Mardin’e davet etti.