Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısı Mardin’de yapıldı

Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısı, üye belediyelerden temsilcilerin katılımıyla Artuklu Belediyesinin ev sahipliğinde Mardin'de gerçekleştirildi.

Gündem 14.10.2023 20:25:51 0
Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısı Mardin’de yapıldı

Sağlıklı Kentler Birliği 40. Olağan Meclis Toplantısı, üye belediyelerden temsilcilerin katılımıyla Artuklu Belediyesinin ev sahipliğinde Mardin'de gerçekleştirildi. Toplantıya, 139 üye Belediyelerden temsilciler katıldı.

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, toplantının açılışında, Türkiye’nin dört bir yanından Mardin’e gelen üyeleri selamlayarak, kendilerini Mardin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun da, tarih, kültür, hoşgörü ve medeniyetler şehri Mardin'in, huzur içerisinde bir arada yaşamanın dünyadaki nadide örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bugün birlik ve beraberlik üzerinde yoğunlaşırken, dünyanın başka bölgelerinde acı olaylarla, birlik ve beraberliklere gölge düşürüldüğünü ifade etti.

Filistin'e yönelik son dönemde yaşanan saldırıları gördükçe, "tek sağlık, tek gezegen, tek toplum" temasının ne kadar kritik ve acil olduğunu daha da fazla anladıklarını kaydeden Aktaş, şöyle devam etti:

"İnsanlık olarak, tek bir gezegeni paylaşıyoruz. Bu sebeple dünya üzerinde yaşayan her insanın birbirine karşı sorumluluğu var. Filistin'de yaşanan acılar, sadece oradaki insanların değil, bütün insanlığın acısıdır. Dünya artık küçük bir köy. Bugün duyarsız kaldığımız olumsuz bir sürecin ya da destek verdiğimiz olumlu bir durumun hepimizin hayatını etkileyeceğini unutmamamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, siyasi parti başkanlarımıza konuyla alakalı gösterdikleri duyarlılık için çok teşekkür ediyorum. Temennimiz, İsrail ve Filistin cephesinde kalıcı barışın sağlanması, Mescid-i Aksa'nın ve Filistinli kardeşlerimizin huzura kavuşmasıdır."

Aktaş, üye belediyeler olarak Gazze'ye yönelik bir ilaç kampanyası başlatmak ve ilaçların Sağlık Bakanlığı aracılığıyla ulaştırılmasını sağlamayı istediklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından meclis toplantısına geçildi. Genel Başkan Alinur Aktaş Başkanlığında devam eden meclis oturumunda gündem maddeleri görüşüldü.

Gündem maddeleri tek tek okunarak üyelerin oylamasına sunuldu.

Oylama sonrası toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Artuklu Belediyesinin ev sahipliğinde 4 gün süren etkinliklere, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Vahap Alma, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Atlı ve 139 üye Belediyelerden davetli misafirlerin katılımı ile gerçekleştirildi.