Şehit kaymakam Safitürk anısına Derik'te futbol turnuvası düzenlendi

Derik'te, 6 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, anısına görev yaptığı ilçede Trabzonspor ve Sivasspor U12 takımlarının katılımıyla futbol turnuvası düzenlendi.

Spor 27.05.2022 08:16:40 0
  Şehit kaymakam  Safitürk anısına Derik

Derik Kaymakamlığına 2015 yılında atanan, İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen, 10 2016'da makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, anısı çeşitli etkinliklerle yaşatılıyor. Derik ve Mazıdağ'ı Çağrılı  Günleri programı kapsamında futbol turnuvası düzenlendi. Safitürk, anısına Derik İlçe Stadı'nda Trabzonspor, Sivasspor, Derik Akademispor ve Mazıdağıspor'un U12 takımları sahada ter döktü. Dereceye gören takım ve futbolculara Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır madalya ve kupalarını verdi.


Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına çeştili etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Evren Çakır, "Şehit kaymakamımızın  maneviyatına saygı göstererek ve yine onunla alakalı olarak anısını yaşatmak için bir program tertip ettik. Bugün kendisinin anısına düzenlemiş olduğumuz futbol turnuvası oldu. Ben buradan 2021- 2022 Süper Lig şampiyonu olan Trabzonspor'a, değerli yöneticilerine ve yine Süper Lig'in önemli takımlarından olan Sivaspor'umuza çok teşekkür ediyorum. Bugün misafir takımımız olarak geldiler. 4 takımımız sabah 10'dan akşam 17'ye kadar güzel bir kardeşlik örneği, güzel bir emek ve çalışma örneği gösterdiler. Aynı zamanda sporun birleştirici gücünü bizlere göstermiş oldular." dedi.


Turnuvayı takp eden Derikli futbolcu Yusuf Ece, "Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına düzenlenen bu turnuvada şu anki kaymakamımız çok teşekkür ederiz. Şuan futbolcular Sivas ve Trabzon'dan ve Mzıdağ'dan gelen futbolculara çok teşekkür ederiz. Güzel bir turnuva oldu." açılamasını yaptı.

Sivassporlu futbolcu Aktan Candan ise "Öncelikle turnuvayı düzenleyenlere teşekkür ederim, güzel bir turnuvaydı. Kaybettik ama yapacak hiçbir şeyimiz yoktu... Ağırlamaları her şey çok güzeldi. Çok teşekkür ederim derik halkına." açıklamasını yaptı.

Trabzonspor U12 futbolcusu Cemil Çakır da Derik'te olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Çakır, "Uzun bir yoldan geldik. Maç çok heyecanlıydı. Maç olarak üstündük. Karşı takım Derik de çok iyiydi. Taraftarlar da geldi destek verdi takımlarına. Bu turnuvaya katılmak guru verici oldu. Derik'te güzel vakit geçirdik. Turnuvayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum."