Sğlık Bakanı Koca: Kızıltepe Devlet Hastanesinde anjiyo ve koroner yoğun bakım ünitesi olacak

Mardin’e gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bakan, Kızıltepe Devlet Hastanesinde de anjiyo ve koroner yoğun bakım ünitesi olacağını açıkladı.

Sağlık 22.03.2024 16:29:39 0
Sğlık Bakanı Koca: Kızıltepe Devlet Hastanesinde anjiyo ve koroner yoğun bakım ünitesi olacak

Bir dizi program kapsamında Mardin’e gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Artuklu ilçesinde çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunduktan sonra Artuklu ilçesinde yapımı devam eden Mardin Şehir Hastanesi İnşaatı ile Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Devlet Hastanesi ve Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulunarak İl sağlık müdürü Saffet Yavuz ve ilgililerden bilgi aldı.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızıltepe Devlet Hastanesinde görevi başındaki sağlık çalışanları ile bir araya geldikten sonra yatan hastalar ve yakınlarına geçmiş olsun temennilerinde bulundular.

Kızıltepe Devlet Hastanesinin inşaatı tamamlanan Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulunan Bakan Koca burada İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz ve Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Uzm. Dr. Serdar Kalkan ile ilgililerden bilgi aldı.

KIZILTEPE DEVLET HASTANESİ 500 YATAKLI BİR HASTANEYE DÖNÜŞTÜ

 

Kızıltepe Devlet Hastanesinin ek bina ile 500 yataklı bir hastaneye dönüştüğünü, İnşaatı bitmiş olan ek binada anjiyo ünitesi kurulması planlandıklarını ve acil hizmetlerin daha geniş bir alanda verilmesine imkân sağlanacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi, “Şu an bulunduğumuz yer Kızıltepe Devlet Hastanesi ek binamız. Kızıltepe hastanemizin toplam yatak kapasitesi 300 ilave olan o ek binayla birlikte Kızıltepe devlet hastanemiz toplam 500 yataklı bir hastaneye dönüşmüş olacak. Şu an inşaatı bitmiş olan bir hastane, bütün birimlerini gezerek şu an teknik altyapısı güçlü kılınarak özellikle Kızıltepe’de de anjiyo ünitesi kurulması planlandı. Kızıltepe Devlet Hastanesinde de anjiyo ve koroner yoğun bakım ünitesi olmuş olacak. Bu ilave ek bina acil hizmetlerin daha geniş bir alanda hizmet verilme imkanı oluşmuş olacak.”

DAHA GENİŞ BİR KADRO OLUŞTURULDU

 

Mardin Şehir Hastanesi İnşaatında da incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Mardin’de yeni sağlık yatırımlar ile ilgili yaptığı açıklamada, Mardin’de tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımları hakkında açıklamalarda bulunarak, “Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanemizin ikinci anjiyo kurulumu yapılıyor. Şu ana dek 20’ye yakın bypass ameliyatı gerçekleştirildi. Daha geniş bir kadro oluşturuldu, şimdi daha fazla ameliyat yapabileceğiz.

DERİK VE DARGEÇİT DEVLET HASTANELERİ PROJESİNİ TAMAMLADIK

 

Proje aşamasında, biri Derik’te, biri Dargeçit’te iki hastanemiz var. Derik ve Dargeçit’te düşündüğümüz projeyi tamamladık, yapım ihale süreci başladı. Dargeçit’teki hastanenin yatak sayısını proje safhasında 25’ten 50’ye çıkardık. Derik’teki hastanemiz 75 yataklı planlanmıştı, o da proje safhasında 100 yataklı bir hastane olarak projelendirildi. İkisinin de yapım ihalesine yakında çıkılacak. Midyat’ta, fizik tedavi, poliklinik ve acilin genişletilmesi ile ilgili ek bina yapma hazırlığımız var. Önümüzdeki bir iki hafta zarfında yapım ihalesi tamamlanacak. Hayırlı olsun.

2025’in ortalarında hastanenin hizmete açılmasını öngörüyoruz. Mardin’in 40 yıllık sağlık alt yapısı şehir hastanesi ile yapılmış olacak. Şu an hizmet veren 24, yapımı devam eden 14, planlama aşamasında olan 3 Şehir Hastanemiz var.” ifadelerinde bulundu.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPACAK

Bir soru üzerine Bakan Koca, “Teknikerler teknikerlik, hemşireler hemşirelik… Biri diğerinin alanında görevlendirilmeyecek. Bu kamu’da böyle. Özel sektörde ise teknikerlerin, hemşirelerin gözetiminde, onların görev tanımına uygun işleri yapmaya izni var. Hemşire arkadaşlar önceki açıklamamdan yanlış sonuç çıkardıysa konunun daha iyi özeti bu.” Açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Ak Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, Ak Parti il başkanı Vahap Alma, ilçe başkanı Bülent Şahin, Büyükşehir belediye başkan adayı Abdullah Erin, İçişleri eski bakanı Muammer Güler ve diğer ilgililer eşlik etti.