Sıcak havalarda Beyazsu'ya yoğun ilgi

Midyat ile Nusaybin’i birbirine bağlayan kara yolu üzerinde bir mesire alanıı olan  Beyazsu, sıcak havalarla birlikte yoğun ilgi görüyor.

Yaşam 6.08.2022 11:39:07 0
Sıcak havalarda Beyazsu

Midyat ile Nusaybin’i birbirine bağlayan kara yolu üzerinde bir mesire alanıı olan  Beyazsu, sıcak havalarla birlikte yoğun ilgi görüyor.  Beyazsu, Mardin’in kurak ve ağaçsız coğrafyasında, serin ve berrak suyu, yöreye özgü ağaçları ve yeşilliği ile vaha gibidir. Dört mevsim boyunca Mardin’in su gereksinimini karşılayan Beyazsu, yaz aylarında dinlenme ve yeme-içme alanı olarak Mardinlilerin tercih ettiği bir yer.  Geleneksel tahtlar şeklinde yapılmış masaları ve şark köşesi tarzında derenin üzerine kurulmuş oturma yerleri ile balıkçı lokantaları da yöreye özgü bir görünüm sergilemektedir.

Bunaltıcı boyuta gelen sıcsk havalarda bölgeye akın eden vatandaşlar akşama kadar ailesi ile birlikte pikniğini yapıp hoşça vakit geçiriyor.  Bazen de tahtlar üzerinde oturuken yerel sanatçıların rıbab sesiyle  karşılaşıyorsunuz. 

Beyazsu'da ailesi ile birlikte piknik yapan Ali Aydın, " Burası çok güzel bir alan. Ailemizle hoşça vakit geçiriyoruz. Fiayatların biraz yüksek olması bizi zorluyor. " dedi.


Anahtar Kelimeler: sıcak havalarda beyazsu'ya yoğun ilgi