Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Solhan kardeşler gözyaşları arasında defnedildi

Kızıltepe ilçesinde kırmızı ışıkta bekledikleri sırada açılan ateş ile araçlarının içinde hayatını kaybeden Seyfettin ve Lütfullah Solhan kardeşler defnedildi.

Gündem 21.03.2023 22:36:53 0
Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Solhan kardeşler gözyaşları arasında defnedildi

 

Mardin Kızıltepe ilçesinde daha önceden husumetli oldukları öğrenilen kişiler tarafından ilçenin en işlek noktasında eski hastane caddesinde kırmızı ışıkta beklerken araçlarında kurşun yağmuruna tutulan iki kardeş 34 yaşındaki Lütfullah Solhan ile 30 yaşındaki Seyfettin Solhan ilçeye bağlı kırsal İkikuyu Mahallesi (Grebira köyü)’nde gözyaşları ve ağıtlar arasında defnedildi.

Olay dün akşama doğru, Kızıltepe ilçe merkezi Tepebaşı Mahallesinde bulunan eski hastane caddesi üzerindeki Mardin caddesi kavşağında meydana geldi. Bir kargo şirketinin Kızıltepe acentesi sahibi oldukları belirlenen 2 kardeş Lütfullah ile Seyfettin Solhan ile çalışanları G.K 55 BR 121 plakalı araçlarının kırmızı ışıkta beklediği sırada başka bir araçtan inen husumetlileri oldukları tahmin edilen kişiler tarafından aracın içinde kurşun yağmuruna tutuldular. iki kardeş 34 yaşındaki Lütfullah Solhan ile 30 yaşındaki Seyfettin Solhan olay yerinde hayatını kaybederken kargo çalışanı kadın ise bacağından yaralandı.

Silahlı saldırıyı gerçekleştirenler geldikleri araçla olay yerinden kaçarken olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edilerek bölge güvenlik şeridi altına alındı. Olayda yaralanan G.K. hastaneye sevk edilirken hayatını kaybeden Seyfettin ve Lütfullah Solhan kardeşler Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından bu sabah İkikuyu köyünde kalabalık bir topluluk tarafından gözyaşları arasında defnedildi.

Olayla ilgili savcılık soruşturma başlatırken güvenlik güçleri olay yerinden kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.