Sincar mezarı başında anıldı

Batman’da sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden DEP Milletvekili Mehmet Sincar Kızıltepe’de mezarı başında anıldı.

Gündem 4.09.2024 16:26:01 0
Sincar mezarı başında anıldı

Batman’da 4 Eylül 1993’te DEP İl Örgütü yöneticisi Metin Özdemir ile birlikte Elma Sokak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren DEP Milletvekili Mehmet Sincar, Mardin’in Kızıltepe ilçesi Fırat Mahallesi’nde bulunan mezarı başında anıldı.

Anmaya törenine Sincar’ın ailesi, yakınları, Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay, DEM Parti Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan, İlçe Belediye Eş Başkanları, DEM ve BDP Parti il ve ilçe teşkilatları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Fırat Mahallesinde bulunan Hamidiye Camii önünde bir araya gelen partililer, mahalle mezarlığına kadar yürüdü. Sincar’ın mezarı başında toplanan Kitlenin mezarı başında Sincar’ıı andı.

 

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, anma töreninde yaptığı konuşmada, Kürt halkı için büyük bedellerin verildiğini vurguladı.

Sincar’ın eşi Cihan Sincar, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay ve MEYADER Eş Başkanı Salih Kuday da birer konuşma yaptı.
Anmanın sonunda dualar okundu ve Sincar’ın mezarına karanfiller bırakıldı.