SMA hastası Fatma Betül’ün tedavisi için gereken para toplandı

SMA TİP 1 hastası Fatma Betül Anuştekin, için 3 yılın sonunda verilen mücadele duyarlı insanların da desteğiyle mutlu sonla sonuçlandı. Fatma Betül Anuştekin’in tedavisi için gereken bir milyon 900 bin Dolar toplandı.

Gündem 22.02.2024 22:32:36 0
SMA hastası Fatma Betül’ün tedavisi için gereken para toplandı

Diyarbakır’da Emrullah (40) ile Ayşe Anuştekin (40) çiftinin 4 aylıkken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan ve  bu süreçten sonra 2 kez de Covid-19 geçiren 3 yaşındaki kızları Fatma Betül’in sağlığına kavuşması için Zolgensma tedavisi görmesi gerekiyordu.

Anuştekin ailesi, yavrularını hastalıktan kurtarma umuduyla, yurt dışındaki astronomik tedavi masraflarını karşılamak için 15 Ocak 2021 yılında valilik onayıyla kampanya başlattı.

Bu zorlu süreci anlatan baba Emrullah Anuştekin, “SMA TİP 1 hastası  olan kızım Fatma Betül  için yurtdışında zolgensma tedavisi için 15.01.2021 tarihinde başlattığımız  valilik onaylı 1.900.000 dolarlık kampanyayı gönlü güzel gönlü temiz yardım severler aracılığıyla çok şükür bitirdik.” dedi.

Kampanya sürecinde çok büyük emek verdiklerini kaydeden baba Anuştekin, “Bu astronomik rakam toparlanamaz diyenlerde oldu. Ama eller birleşince yapılmayacak hiçbir  şey yoktur. Herkese teşekkür ediyorum.  Lütfen SMA hastası benekleri ve aileleri yalnız bırakmayın. Kızımız başardı, darısı diğer bebeklerimize. Resmî işlemlerden sonra Dubai’ye gidip tedavinizi yapacağız ve kızımız sağlığına kavuşacak.” şeklinde konuştu.