Şükrü Cevheroğlu aday adaylığı başvurusunu yaptı

Kızıltepeli İşadamı AK Parti Kızıltepe eski Belediye Başkan Adayı Şükrü Cevheroğlu, 28. dönem milletvekili aday adaylığı için AK Parti’den başvurusunu gerçekleştirdi.

Gündem 22.03.2023 18:55:50 0
Şükrü Cevheroğlu aday adaylığı başvurusunu yaptı

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde Milletvekili olmak için aday adaylığı başvuru süresinin dolmasına saatler kala adaylık başvuruları sürüyor.

Siyasi çalışmalarını Refah Partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi’nin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra 2019 Yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Kızıltepe Belediye Başkanlığına aday gösterilen İşadamı Şükrü Cevheroğlu, 28. Dönem milletvekili seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçilmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Vahap Alma’yı ziyaret ederek hazırladığı adaylık başvurusunu gerçekleştiren İşadamı Cevheroğlu, “Meclis çatısı altında Mardinli hemşehrilerimin sesine kulak vererek, çalışmalarda bulunmak, kadim şehrimiz Mardin’e sosyal ve ekonomik yatırımlara önayak olmak için aday adaylık başvurumuzu gerçekleştiriyoruz. Rabbim, hem bizim hem de şehrimiz açısından hayırlara vesile etsin” dedi.

ŞÜKRÜ CEVHEROĞLU KİMDİR

Şükrü Cevheroğlu ,15 Aralık 1966 yılında Mardin Kızıltepe’de doğdu. Lise eğitimini Mardin İmam Hatip Lisesi’nde, üniversite eğitimini Dicle Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü’nde tamamladı. Üniversite eğitiminden sonra iki yıl öğretmenlik yapan Cevheroğlu daha sonra görevinden istifa ederek ticari hayatına 1995 yılında modern tarım alanında başladı ve çeşitli şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttü. Bugüne kadar AK Parti Teşkilatı’nda ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev alan Cevheroğlu evli ve 10 çocuk babasıdır.