Tarihi Mardin, Betonarme Yapılardan Kurtarılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’i ortaya çıkarmak için betonarme yapıların yıkımına devam ediyor.

Gündem 4.06.2022 09:13:25 0
Tarihi Mardin, Betonarme Yapılardan Kurtarılıyor

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, merkez Artuklu ilçesi Diyarbakır Kapı Mahallesinde bulunan yaklaşık 40 yıllık betonarme binanın yıkım çalışmaları başlatıldı.

Yıkım öncesi betonarme binanın etrafında güvenlik önlemleri alındı. Ekipler, tarihi kale ve Birinci Cadde’nin görüntüsünü bozan betonarme binanın yıkımı için çalışmalarına başladı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Demirtaş, yıkım kararı verilen 240 binanın yıkımını tamamlamak için çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade etti.

Şuana kadar 100’ün üzerinde yapının yıkımını gerçekleştirdiklerini aktaran Vali Demirtaş, “En yakın zamanda kurul tarafından yıkımına karar verilen tüm binaların yıkımını gerçekleştireceğiz. Sağ olsun vatandaşlarımız hiçbir problem çıkarmıyorlar. Oturup anlaşıyoruz ve yıkımı gerçekleştiriyoruz. Sit alanı içerisinde bulunan ve özellikle silueti bozan binaların hepsini yıkmayı düşünüyoruz” dedi.

Mardin için güzel bir gelecek inşa edeceklerini kaydeden Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Mardin geleceğini geçmişinde arıyor. Mardin için güzel bir gelecek inşa edeceğiz ve böylelikle turizmde ciddi bir canlılığın olacağına ve cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Bu gerçekleştirilen yıkımlarla turistlerin giderek arttığını görüyorum. Bu yıkımlar bittikten sonra Mardin'in sadece iç turizm değil dış turizm açısından da cazip bir yer olacağına inanıyorum. Mardinliler ile bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Şuan sırada bekleyen vatandaşlarımız var. Şuan beklenen yıkımda anlaştığımız 10 vatandaşımız var. Bu her gün katlanıyor, telefonla arayan var, yolumuzu kesen var, 'bizim evimizi de yıkın, yıkılmasını istiyoruz.' diyenler var. Tüm Mardinli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.”

Demirtaş, yıkım çalışmalarını dikkatli ve çevreye zarar vermeden yaptıklarını belirtti.